Kennisbank-item

Wat is Corporate Finance?

In het bedrijfsleven is corporate finance een veelgebruikte term. Letterlijk vertaald betekent Corporate Finance “Ondernemersfinanciering”, maar wat wordt hier nu precies mee bedoeld en welke vraagstukken komen hierbij kijken? In deze blog gaan we dieper in op het begrip corporate finance en belichten we verschillende aspecten die hierbij aan bod komen.

Wat is corporate finance?

Corporate finance is een breed gedefinieerd begrip en omvat in feite alles wat te maken heeft met de financiering en financiële activiteiten van een onderneming. Bedrijven van alle soorten en maten hebben te maken met corporate finance. Bij corporate finance komen zowel beslissingen op de lange termijn als de korte termijn aan bod. Bij beslissingen op de lange termijn kunt u denken aan een bedrijf verkopen of juist een bedrijf kopen om groei te realiseren. Beslissingen op de korte termijn kunnen gaan over het aantrekken van groeifinanciering voor de onderneming.

Wat is het doel van Corporate finance?

Het doel van corporate finance is om de waarde van de aandelen te optimaliseren. Hierbij is het van belang om een duurzame strategie te volgen zodat de aandeelhouderswaarde ook op de lange termijn wordt geoptimaliseerd. Strategische planning op zowel de korte als de lange termijn speelt hierin een belangrijke rol.

“Corporate Finance gaat om gecompliceerde financiële vraagstukken”

Corporate finance vraagstukken

Als corporate finance boutique ondersteunen wij ondernemers bij gecompliceerde vraagstukken op het gebied van corporate finance. Hierbij moet u onder andere denken aan;

Team overlegt

Verschillende vormen van financiering

Om bovenstaande vraagstukken te realiseren is financiering nodig. Om tot de juiste financieringsmix te komen is het van belang dat u een goede afweging maakt tussen risico en rendement. Daarnaast is het belangrijk dat de vorm van financiering aansluit bij uw organisatie en bedrijfsstrategie om zo de aandeelhouderswaarde te optimaliseren. Er zijn verschillende manieren om investeringen te financieren;

Corporate Finance gaat gepaard met gecompliceerde werkzaamheden. Florijnz Corporate Finance is een Corporate Finance Boutique die u kan ondersteunen bij vraagstukken op dit gebied. Of het nu gaat om het realiseren van de juiste financiering, een overnametraject of herstructurering, wij hebben de juiste kennis en ervaring in huis om u te begeleiden in het gehele proces.

Delen op: LinkedIn E-Mail

Dit artikel is geschreven door:

Connect with us

Wij komen graag met u in contact om te bespreken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.

aanhef
Naam(Vereist)
Bart Lips
Bart LipsSenior Corporate Finance Adviseur