Bedrijf kopen

Ondernemers kijken graag drie stappen vooruit.

Uw onderneming loopt prima. U denkt na over de volgende stap, maar wilt uw ondernemen nog niet verkopen. U denkt na over uitbreiding via overnames. Wilt u hier meer kennis over opdoen? 

Adviseurs van Florijnz staan altijd voor u klaar

Haal externe expertise in huis

Een bedrijf kopen kan helpen uw onderneming te laten groeien. Groei kan belemmerd worden door een krappe arbeidsmarkt, doordat u bepaalde technologieën, kennis of faciliteiten niet in huis heeft of omdat externe factoren de markt negatief beïnvloeden. Wanneer organische groei niet mogelijk is, of niet op het tempo waarin u verlangt, is er de optie een bedrijf over te nemen.

Een uitgedachte strategie

Zomaar een bedrijf kopen, daar geloven we niet in bij Florijnz. Een bedrijf kopen moet een onderdeel zijn van een uitgedachte strategie, bijvoorbeeld een buy & build strategie. Een Buy & Build strategie bestaat uit het overnemen van een andere onderneming om deze vervolgens te incorporeren in uw eigen onderneming.

Leun op de expertise van een ervaren adviseur

Tijdens een overname proces is het om meerdere redenen belangrijk om een ervaren overnameadviseur in de arm te nemen. Een adviseur kan u wijzen op mogelijke valkuilen en risico’s, om het overnameproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. We kunnen u ondersteunen bij de aankoopvoorbereiding, het formuleren van doelen, het meedenken over de beste strategische stappen die u kunt zetten, de communicatie met potentiële overname targets en de financiële bedrijfswaardering om een juiste basis te hebben voor wanneer de onderhandelingen beginnen. Ook kunnen we u ondersteunen tijdens de due diligence (het boekenonderzoek), zodat u met een veilig gevoel de onderneming kunt overnemen.

Bij Florijnz ontzorgen we u gedurende het gehele proces. Dit doen we allemaal met het doel om voor u een succesvolle, maar vooral duurzame transactie te voltooien.

Connect with us

Wij komen graag met u in contact om te bespreken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.
Hans MinnaarOprichter en directeur

aanhef
Naam(Vereist)