Over ons

“Connecting present and future.”

Dat is onze drijfveer. We verbinden het heden met de toekomst, bedrijven en ondernemers met de volgende fase. Wij willen bedrijven en hun eigenaren echt verder helpen. Een transactie dient voor alle stakeholders waarde toe te voegen. In de eerste plaats voor de verkopende ondernemer, maar ook het personeel, de koper en alle andere betrokkenen dienen achter de transactie te staan.   

Met een hecht team van 9 professionals, allen expert op hun eigen kennisgebied, is Florijnz Corporate Finance een onafhankelijk adviesbureau die ondernemers begeleidt bij het aankopen en/of verkopen van hun onderneming.

Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het waarderen van ondernemingen en in het begeleiden bij of het optimaliseren van financieringen. Dat kan bij banken, maar ook bij informals, private debt of venture capital partijen. Wij opereren hier als onafhankelijke partij.

Wij richten ons op ondernemers uit het (groot) MKB met een winst vanaf €500.000 en het aantrekken van financieringen vanaf €1.000.000. Bedrijfswaarderingen doen wij onafhankelijk van de grootte van de organisatie.

Aanpak

Wij staan bekend om onze persoonlijke aanpak. Het persoonlijke contact dat wij hebben met onze opdrachtgevers wordt erg gewaardeerd. Wij opereren vanuit een nuchter en pragmatisch DNA. Elke ondernemer is anders met eigen wensen en voorkeuren. Hier kunnen wij heel goed in mee bewegen.

Branches

Ook elke branche is anders. Wij hebben ervaring in veel verschillende branches. Zie hiervoor onzecases.

In sommige branches hebben wij bovengemiddeld veel projecten succesvol afgerond te weten zorgbedrijven, ICT, en E-commerce/Retail. De afgelopen jaren hebben wij ons versneld en verregaand ontwikkeld in de datascience / Artificial Intelligence branche. Diverse mooie overnames en waarderingen hebben wij daarin al gedaan.

Onze beloften

Persoonlijk

Wij verdiepen ons verregaand in de onderneming en bereiden met zorg een maatwerk traject voor dat volledig is afgestemd op de specifieke wensen van de ondernemer.

Onafhankelijk

Wij handelen onafhankelijk van banken, accountants en investeerders. Daarom kunnen wij kiezen uit een groot netwerk van andere financiers. Hierbij streven wij altijd naar een combinatie van financiering die het beste aansluit bij alle partijen op lange termijn.

Duurzame transactie

Een duurzame transactie betekent voor ons een transactie die toekomstbestendig is. Een overname die dus over vijf of tien jaar ook nog succesvol is.

Kwaliteit

Bij alle aan- en/of verkooptrajecten hanteren we het zogenaamde vier ogen principe en bij een bedrijfswaardering zelfs het zes ogen principe. Onze adviseurs controleren elkaars werk zodat de opgeleverde kwaliteit hoog is.

Toegevoegde waarde

Met het inschakelen van onze adviseurs kies je als onderneming voor zekerheid en continuïteit. In veruit de meeste gevallen verdienen wij de kosten voor onze dienstverlening voor je terug.

MKB Data science top 50

Florijnz draagt de Data Science sector een warm hart toe. Wij vinden het belangrijk deze sector nadrukkelijk te stimuleren, en om organisaties de kans te geven zich te profileren om zo onze samenleving meer “data driven” te maken. Om de snelle stijgers in de Data Science sector te kunnen identificeren, brengen wij jaarlijks het MKB Data Science Top 50 rapport uit. De precieze ranking wordt jaarlijks bekend gemaakt tijdens het evenement waar wij trots partner van zijn.

Kom met ons in contact

Wij komen graag met je in gesprek om te zien waarin we kunnen bijstaan.

aanhef
Naam(Vereist)
Hans MinnaarOprichter en directeur