Welkom bij Florijnz Corporate Finance
EN NL
Taal:
’s-Hertogenbosch - Amsterdam - Enschede +31 (0)85 023 9405
Uw bedrijf verkopen: bent u er klaar voor?

Hard werken wordt beloond: uw succesvolle bedrijf trekt de aandacht van potentiële kopers. Of uw ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan en u broedt al op een nieuwe ondernemerskans. Het is u duidelijk: uw bedrijf verkopen duurt niet lang meer. Tijd om keuzes te maken en zaken op orde te stellen. Ik vertel graag hoe u dit doet.

1. Begin bij uzelf

Voordat u onderhandelingsgesprekken ingaat of überhaupt contact legt met potentiële kopers, is het zaak dat u zelf eerst alle zaken op een rij zet. Begin daarbij eerst bij uw persoonlijke situatie en beweegredenen. Want als u liever gisteren dan vandaag het bedrijf verkoopt, staat u heel anders in deze fase dan wanneer de verkoopplannen pas in 2030 gepland staan. En hoopt u dat het bedrijf binnen familiekringen blijft? Of mag iedere koper zich aanbieden?

Blijft het bedrijf in de familie, vindt u de verkoopopbrengst van cruciaal belang en wat doet u met uw personeel? Ik heb alle belangrijke vragen die u zichzelf kunt stellen in een vragenlijst gezet. Zo maakt u straks een weloverwogen beslissing.

Uw naam

Uw e-mailadres

 

2. Betrokken na overname

De zaak draaiende houden, daar wordt u misschien niet meer warm van. Maar dat betekent niet dat u nooit meer betrokken wilt zijn. Laat de touwtjes niet volledig los. Enkel laten vieren als lid van de Raad van Advies kan al heel verfrissend werken. Of blijf financieel betrokken in de rol van aandeelhouder, vendorloan of earnout. Denk ook na over de continuering van wat u heeft opgezet. Mag er iets veranderen aan de bedrijfsnaam, kantoorlocatie en het gedachtegoed? U bepaalt.

3. Breng de financiën in kaart

Iedere potentiële koper duikt in de boeken. Bekijk zelf ook hoe het met de liquiditeit, cashflow, solvabiliteit, omzet en andere cijfers gesteld is. De financiën vertellen immers hoe sterk het bedrijf staat en hoeveel winst de verkoop u straks kan opbrengen. Het zijn key-gegevens die bepalen of u verkoopklaar bent.

4. Managementinformatie

De markt beweegt continu. De vraag of die krimpt of groeit is erg belangrijk voor een bedrijfsverkoop. Het zegt veel over het toekomstperspectief van het bedrijf. Ook observaties als de verwachtingen over de marktgroei en duurzaamheid in de sector zijn belangrijk. Andere belangrijke vragen over dit soort managementinformatie zijn: opereert uw onderneming in een markt die conjunctuurgevoelig is en is het aantal concurrenten stabiel?

5. Juridische zaken

Hoe zit de juridische bedrijfsstructuur eruit? Lopen er procedures met kans op een grote financiële impact op de onderneming? Staan de vergunningen nog voor lange tijd als een huis of beginnen ze te wankelen door nieuwe wet- en regelgeving? De juridische zaken die u scherp moet stellen, zijn zoals u leest, erg uiteenlopend. Wilt u een goed beeld van de juridische zaken en alle andere factoren? Stel uzelf dan deze vragen.

Florijnz Corporate Finance

6. Management, personeel en organisatie

Een bedrijf verkopen betekent vaak ook dat het personeel meeverkocht wordt. Zet daarom op papier hoe u de bedrijfscultuur het beste omschrijft, hoe

het gesteld is met het ziekteverzuim en of er arbeidskrapte of arbeidsoverschot in uw markt plaatsvindt. Ook belangrijk: hoe staat uw personeel tegenover de verkoop van het bedrijf?

7. Operatie en digitalisatie

Een onderneming waar artificial intelligence een aanzienlijk deel van het productieproces regelt, ligt heel anders in de markt dan eenzelfde soort bedrijf waar personeel al het werk doet. Digitalisering bepaalt jouw bedrijfswaarde, net als jouw regelgeving omtrent AVG en de schaalbaarheid van je onderneming. Hoe is dat bij u geregeld?

Download de volledige vragenlijst

Wat is uw bedrijf waard?

Heeft u van alle bovenstaande zeven onderwerpen een goed beeld? Dan bent u een stap dichterbij het maken van de keuze of u wel of niet uw bedrijf gaat verkopen. En heeft u alle informatie verzameld om de waarde van uw bedrijf te bepalen. Schakel dan deskundig advies in. Florijnz helpt u met iedere stap in het verkoopproces.

Klaar om uw bedrijf te verkopen of spelen er nog twijfels? Ontdek of u verkoopklaar bent met onze Zilvermeter. Snel, deskundig advies waarmee u de knoop straks makkelijker doorhakt.

Zilvermetergesprek aanvragen

 

 

Neem contact met mij op

Beginnen is de eerste stap; zo eenvoudig is het. De (ver)koop van een onderneming is voor iedereen en elk bedrijf anders.

Op basis van een oriënterend gesprek met u wordt er overzicht gecreëerd in de feiten en emoties. Door een heldere analyse wordt u al gauw in een volgende versnelling gezet. U krijgt er inzicht in of het bedrijf geschikt is voor een strategische (ver)koop, welk mogelijk plan daarbij past en hoelang het proces gaat duren. Maak snel een afspraak voor heldere antwoorden op uw vragen.

Stuur e-mail › Bel ons: +31 (0)85 023 9405

7 dagen per week bereikbaar:
Werkdagen: 09.00 - 22.00 uur
Weekend: 09.00 - 17.00 uur


Uw naam:
Ik heb een vraag over:
Uw e-mail:
Uw telefoonnummer: (niet verplicht)

Florijnz is uw corporate finance adviseur op het gebied van bedrijfsfinanciering, overname van of (ver)koop van uw onderneming. Onafhankelijk, deskundig en resultaatgericht.
  • Bedrijf laten waarderen?
  • Bedrijf verkopen in ‘s-Hertogenbosch?
  • Advies bij overname?

’s-Hertogenbosch


Lekkerbeetjesstraat 1
5211 AL ‘s-Hertogenbosch

Amsterdam


A.J. Ernststraat 595c
1082 LD Amsterdam

Enschede


Oliemolensingel 175
7511 BB Enschede

Contact


Telefoon: +31 (0)85 023 9405
E-mail:: info@florijnz.nl
© 2020 Florijnz Corporate Finance