Case

Florijnz begeleidt Emma Solutions  bij de verkoop aan Riverdam.

Hoe is Emma Solutions begonnen?

Vanaf zijn 10e levensjaar was Alexander al in de weer met het zijn computer. Het spelen van spelletjes en programmeren zou uiteindelijk uitmonden in een succesvolle ondernemerscarrière in de IT.

In oktober 1999 begon het allemaal. Alexander werkte een jaar bij Paradigit en toen ontstond al een ondernemerswens: “Dit wil ik zelf gaan doen: PC’s en onderdelen verkopen”. Er was nog geen internet, dus ging hij modems aansluiten.

Hij maakte flyers: “Computerservice aan huis, 24/7, van 9 tot 9, no cure no pay”, bij mensen in de bus en nu was het afwachten. Al vrij snel deed hij zijn eerste inkooporder, €50.000 bij Tech Data. Voor hij het wist was de voorraad verkocht en afbetaald.

Alexander: “Reclame maken in de Gouden Gids bleek een goede zet en toen het klantenbestand bleef uitbreiden schakelde ik over naar de zakelijke markt. Dit kon via een particuliere klant met een eigen zaak en binnen afzienbare tijd was de switch naar de zakelijke markt een feit. De omzet groeide en verdriedubbelde ongeveer per verkocht systeem. Deze omzetgroei gaf de kans het aanbod te verbreden naar aanvullende diensten zoals programmeren.

Na het verlies van een grote klant kreeg Alexander een burn-out en besloot hij het rustiger aan te doen. Hij werd gedwongen de helft van personeel te ontslaan en het bedrijf verhuisde naar een kleiner pand.

Waarom kwam de verkoop van Emma Solutions ter sprake?

Na zijn burn-out kwam er een focus op andere dingen: “Zo begon ik een vliegschool en kwam ik erachter dat IT niet meer mijn passie was zoals dat vroeger het geval was. Mensen voelden dat en dat heeft effect op de business. Toen kwam Corona en dat was de druppel. De rust die dat bracht vond ik heerlijk. Toen kwam ik tot de conclusie dat het tijd werd om de zaak te verkopen. Toevallig diende zich in die tijd een geïnteresseerde koper aan en besloot ik om het traject professioneel en wat breder in te steken samen met Florijnz.

Florijnz begeleidt Emma Solutions in hun verkoop aan Riverdam

Wat is u het meest bijgebleven tijdens dit traject?

“Ik vond het hele M&A traject heel interessant. Door te vertellen over het bedrijf en weer de diepte en historie in te duiken, was ik trots op het bedrijf dat er nu staat.”

Hoe is het verkooptraject verlopen in uw ogen?

“Ik vond het knap dat Florijnz binnen de kortste keren meerdere kopers had gevonden die een bod uitbrachten. Ik gunde het uiteindelijk aan de meest ambitieuze mannen van BT Groep, ook al waren die nog niet per se het meest ervaren. Ik ben heel blij met deze deal en sla een andere richting in. Zo ben ik eigenaar van een spellenwinkel en een klimhal en ga ik ondernemers coachen.”

Hoe bent u uiteindelijk bij Florijnz terecht gekomen?

Florijnz was een klant van Emma Solutions en ik hoorde dat Florijnz de verkoop van Amacom had begeleid, een behoorlijk grote deal. Toen heb ik besloten contact op te nemen.

Hoe hebt u de samenwerking met Florijnz ervaren?

De samenwerking verliep erg goed. We vulden elkaar goed aan. Florijnz hield me bij de les (streng doch rechtvaardig) en heeft me scherp gehouden. Ik genoot van het onderhandelen en hoe Florijnz mee daarin heeft begeleid, zeker ook in het emotionele proces.

Als u alles opnieuw zou doen, wat zou u anders aanpakken?

Helemaal niks. Alles is goed verlopen en ik heb nergens spijt van.

Delen op: LinkedIn E-Mail

Connect with us

Wij komen graag met u in contact om te bespreken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.

Recente projecten

Verkoop van Coffee3

Verkoop

Verkoop van GTP

Engineering Verkoop

Verkoop van Online Academie

Software Verkoop