Financiering

Florijnz is gespecialiseerd in het realiseren van complexe externe financieringen voor in het bijzonder groei over om overnames te doen (acquisitiefinanciering). Of je onderneming nu op zoek is naar groeikapitaal of geld nodig heeft voor herstructurering of voor een overname, wij helpen je bij het vinden van de beste financieringsmix- en structuur.

Acquisitiefinanciering

Voor wanneer extra funding nodig is voor het realiseren van een overname.

Bij het aankopen van een onderneming is de juiste structuur van financiering een doorslaggevende voorwaarde. In sommige gevallen is extra funding nodig. Na het ondertekenen van de intentieverklaring, oftewel LOI, en het boekenonderzoek is dat de belangrijkste uitdaging tijdens het aankoopproces.

Naast het funden via grootbanken zijn er veel mogelijkheden op de kapitaalmarkt. Afhankelijk van de financieringsgrootte en de financieringsvorm kunnen wij voor een juiste financieringsmix zorgen.

Groeifinanciering

Ook voor groeifinanciering zijn tal van mogelijkheden. Het financieringsmodel moet goed aansluiten op de groeidoelstellingen van de onderneming. Hierover zijn wij al snel met de opdrachtgever in gesprek.

Voor het verkrijgen van groeifinanciering is in veel gevallen ook een investeringsmemorandum nodig. Dit is een gedetailleerd overzicht van alle belangrijke gegevens over het bedrijf. Het biedt potentiële investeerders de helpende hand om de hoogte en het risicoprofiel van de financiering te bepalen.

De juiste financieringsmix

Om een goede financieringsmix te vinden, gaat Florijnz voor je op zoek naar de juiste kapitaalverstrekkers (equity) en vreemd vermogen financiers. Een complex proces waar diverse factoren mede bepalend zijn voor de juiste mix. Een goed onderbouwd investerings- en financieringsmemorandum is daarbij cruciaal.

Het is van essentieel belang dezelfde taal te spreken als de kapitaalverstrekkers. Ongeacht of dit een financiële instelling is of een investeerder. Onze adviseurs spreken de taal van de financier en vertalen jouw (financiële) vraagstuk richting de financieringspartijen.

Wij ontzorgen dit proces zodat de ondernemer kan blijven focussen op de onderneming.

Investeringsmemorandum

Het investeringsmemorandum is een document dat wij opstellen voor potentiële investeerders. In het investeringsmemorandum staat in principe alle informatie over een bedrijf dat relevant is voor een financier. Het document geeft een uitgebreid inzicht in de onderneming.

Belangrijke elementen van een investeringsmemorandum zijn onder andere een omschrijving van de juridische structuur, van de bedrijfsactiviteiten, informatie over de medewerkers, financiële informatie en het (financiële) toekomstperspectief van de onderneming.

De meest investeerders vinden de financiële informatie het belangrijkste onderdeel van het investeringsmemorandum. Balansen, resultaten en financiële prognoses zijn allemaal onmisbaar voor een investeerder.

Een goede eerste indruk

Bij het verkrijgen van financiering is een goede voorbereiding van wezenlijk belang. Het komt regelmatig voor dat de aangeschreven partijen op basis van je ingediende financieringsmemorandum vragen stellen. Deze vragen kunnen wat intimiderend overkomen.

Onze adviseurs spreken de taal van de kredietverstrekker en helpen je met de voorbereiding. Op deze manier zorgen we er samen voor dat je jouw financiering rond krijgt.

Neem contact op met ons.

We komen graag met je in contact om samen te bepalen welk financieringsmodel voor jouw bedrijf geschikt is.

aanhef
Naam(Vereist)
Marieke Klaassen van BeurdenPartner