Case

Syncasso: de financiering van een fusie

Het verhaal van Syncasso

Syncasso is een incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie die anders te werk gaat dan andere incassobureaus. Syncasso onderscheidt zich door zich in te zetten voor een heel effectieve communicatie met debiteur-klanten om te zorgen dat ze de beste oplossing vinden voor alle betrokken partijen. “Er wordt veelal gedacht dat mensen die niet betaald hebben even flink onder druk gezet moeten worden. Wij hebben de filosofie dat klanten die niet betalen nog steeds klanten zijn. En om te zorgen dat zij wel betalen is het beter om het gesprek aan te gaan, te begrijpen waarom iemand niet heeft kunnen betalen en om te zoeken naar een oplossing” aldus Michael Brouwer, CEO van Syncasso.

De gerechtsdeurwaardersorganisaties Groenewegen+Partners en Incassade Nederland hadden in 2015 het voornemen om een fusie te realiseren. Onderdeel van deze fusie was ook een financieel component; verschillende aandeelhouders met diverse plannen, een nieuwe financieringsstructuur, diverse bankrelaties et cetera moesten samengevoegd worden tot een toekomstbestendig plan met de juiste structuur om samen Syncasso te vormen. Hiervoor kwam Michael via zijn netwerk bij Florijnz terecht.

Professioneel met een vleugje humor

Het contact met Florijnz was gemakkelijk gelegd. “Florijnz onderscheidt zich op zo’n manier dat ze begrip hebben voor wat je als klant wilt en het proces waar je in zit. Ze haken moeiteloos aan, dus je hebt eigenlijk maar één gesprek nodig om met elkaar op één lijn te komen”. Michael vindt dat Florijnz heel sterk is in het concreet houden van informatie en ervaart de diensten als kundig en professioneel, met een tikje humor. “Niet dat het een humoristisch vak is, maar de communicatie was zo dat er altijd ruimte was voor een grapje. We hebben best wel wat gelachen tussendoor, ook al was de conference call soms zondagavond laat”.

Met de transactie van Syncasso is Florijnz genomineerd voor de DCFA Deal of the year award 2015

Een ander sterk punt van Florijnz is in de ogen van Michael de gedrevenheid om het altijd rond te krijgen. “Ze duiken niet weg voor werk en zijn niet bang voor complicaties of hobbels. Bij Florijnz heb je te maken met vakmensen die in het speelveld de regie houden, onderhandelen, verbindingen leggen en uiteindelijk maar een doel voor ogen hebben: het sluiten van de deal”.

Syncasso kan zich scharen in de rij zeer tevreden klanten van Florijnz. De verwachtingen zijn waargemaakt en het doel is behaald binnen de tijd die hiervoor gesteld was. “Ik zou Florijnz absoluut aanbevelen. Wil iemand serieus een fusie of een deal sluiten, dan hebben zij met Florijnz de partner in huis om dit ook gerealiseerd te krijgen”.

Delen op: LinkedIn E-Mail

Connect with us

Wij komen graag met u in contact om te bespreken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.

aanhef
Naam(Vereist)
Hans MinnaarOprichter en directeur

Recente projecten

Verkoop van Coffee3

Verkoop

Verkoop van GTP

Engineering Verkoop

Verkoop van Online Academie

Software Verkoop