Bedrijf kopen

Ondernemers kijken graag drie stappen vooruit.

De onderneming loopt goed en je denkt na over de volgende stap: uitbreiding. Het aankopen van een andere onderneming kan een goede groeistrategie zijn.

Ook organische groei is een mogelijkheid om te groeien echter deze kan belemmerd worden door diverse externe factoren zoals een krappe arbeidsmarkt, technologische ontwikkelingen, beperkte kennis en/of faciliteiten die ontbreken.

Wanneer organische groei niet mogelijk is, of niet in de gewenste snelheid is overname aan te bevelen.

Haal externe expertise in huis

Een aankoop is eveneens een intensief proces. Ook hier doet de ondernemer er verstandig aan expertise in te kopen en een extern adviseur in te schakelen. Wij bieden deskundige begeleiding en ondersteuning. Zo ondersteunen we de ondernemer in de aankoopvoorbereiding en bij het formuleren van strategische doelen.

We denken mee over de beste strategie en over de communicatie met potentiële overnamebedrijven en over een bedrijfswaardering. Tijdens de onderhandelingen zij wij gezamenlijk in de lead. Zo ondersteunen we je tijdens het aankoopproces ook bij de due diligence (het boekenonderzoek).

Een uitgedachte strategie

Een overname moet onderdeel zijn van een goed uitgedachte strategie. Een buy & build strategie kan een optie zijn. Bij een buy & build strategie worden andere ondernemingen overgenomen en geïntegreerd in de eigen onderneming. Het is een manier om versneld te groeien. Het combineren van kennis en vaardigheden van alle partijen tezamen zorgt voor synergie.

Leun op de expertise van een ervaren adviseur

Tijdens een overname proces zijn er meerdere belangrijke redenen om een ervaren overnameadviseur in de arm te nemen. Om het overnameproces zo soepel mogelijk te laten verlopen wijst een adviseur je op mogelijke valkuilen en risico’s. We ondersteunen je bij de aankoopvoorbereiding en het formuleren van doelen. We denken met je mee over de beste strategie, de communicatie met potentiële overname targets en de financiële bedrijfswaardering. Op deze manier heb je een juiste basis voor wanneer de onderhandelingen beginnen. We ondersteunen je ook tijdens de due diligence (het boekenonderzoek), zodat je met een veilig gevoel de onderneming kunt overnemen.

“Bij Florijnz ontzorgen we je gedurende het gehele proces. Dit doen we allemaal met het doel om voor jou een succesvolle, maar vooral duurzame transactie te voltooien.”

Hans Minnaar

Kom met ons in contact

We gaan graag met je in gesprek om samen de beste aanpak te bepalen.
Hans MinnaarOprichter en directeur

aanhef
Naam(Vereist)