Kennisbank-item

De toegevoegde waarde van het netwerk van de Corporate Finance adviseur

Waarde toevoegen op het juiste moment

Iedereen heeft het vaak over de toegevoegde waarde van “Het netwerk”, wat betekent dit nu precies als u voornemens bent uw bedrijf te gaan verkopen?

U heeft de beslissing genomen: u gaat uw onderneming verkopen. Een belangrijke stap in uw leven, waarin u graag ziet dat het meteen goed gaat. Fouten maken kan, maar het liefst zo min mogelijk. Er zijn vele vragen die u zichzelf kunt stellen voordat u overgaat tot de verkoop van uw onderneming.

Eén van de belangrijkste is: aan wie verkoop ik mijn bedrijf? En waar vind ik deze ideale koper? Hoe breng ik mijn bedrijf bij deze kopers onder de aandacht, zonder van de daken te moeten schreeuwen dat ik mijn bedrijf wil verkopen? Want u wilt natuurlijk geen onrust onder het personeel… Het inschakelen van een externe adviseur met een relevant netwerk is dan essentieel.

Relevante branche- en kennisverenigingen

Het is belangrijk aangesloten te zijn bij relevante branche- en kennisverenigingen zodat versneld potentiële Kopers in binnen- en buitenland kunnen worden opgespoord. Florijnz is aangesloten bij het Nederlands Instituut Register Valuators (ca 400 partijen), EAVCA (Europese waarderingsdeskundigen ca. 2000 partijen), Branchevereniging voor gecertificeerde fusie- en overnamebemiddelaars BOBB (ca 125 bemiddelaars), Dutch Corporate Finance Association (ca 250 bemiddelaars) en Dealsuite (besloten platform voor koop- en verkoop, actief in meerdere landen en een zeer groot aantal aangesloten partijen)

Adviseurs van Florijnz staan altijd voor u klaar

Relevante adviseurs

Florijnz is verbonden met relevante adviseurs rondom het fusie- en overnameproces. U kunt hierbij denken aan advocaten, fiscalisten, specialisten boekenonderzoek, specialisten HR en branchespecialisten. Florijnz heeft dit netwerk opgebouwd door de betrokkenheid bij meer dan 150 projecten in de periode 2012-heden. Het netwerk van Florijnz kan altijd -op anonieme basis- worden betrokken en/of vrijblijvend worden geraadpleegd bij specifieke uitdagingen in toekomstige transacties. Zo kan het dat we u bijvoorbeeld koppelen aan een specialist die u helpt bij uw strategie of om uw management informatie te automatiseren binnen een online dashboard.

Relevante transacties uit het verleden

Onze ruim 150 projecten hebben plaatsgevonden in de meest uiteenlopende sectoren. Een transactie uit het verleden zorgt voor gemiddeld 15-20 partijen die in het kader van deze propositie zijn benaderd. Deze partijen kunnen een goed vertrekpunt vormen voor toekomstige transacties. Florijnz heeft inmiddels bovengemiddelde ervaring opgebouwd in e-commerce, ICT, Data Science en Healthcare, waardoor wij al in contact zijn geweest met de relevante contactpersonen.

Relevante contacten met investeringsmaatschappijen

Florijnz heeft in de periode 2012—heden intensieve relaties ontwikkeld met meer dan 50 investeringsmaatschappijen. Wij kunnen hierdoor zeer goed inschatten bij welke potentiële investeringsmaatschappij uw bedrijf de beste aansluiting heeft: kijkend naar omvang, sector, levensfase, wijze van betrokkenheid vanuit investeerder afstand, operationele aansluiting of persoonlijke klik. Wij besparen u kostbare tijd in het zoekproces en weten ook de valkuilen rondom de onderhandelingstactieken binnen het (overname)proces.

Relevante contacten met financiers

Naast de drie grootbanken, zijn er inmiddels vele -private- financieringsbedrijven die kunnen worden ingezet door een Koper om de overname deels te financieren. Denk aan factormaatschappijen (wij hebben ervaring met circa 20 maatschappijen) en financiers van zogeheten mezzanine (Florijnz heeft strategische samenwerkingen met 4 partijen). Wij weten dus als beste wat wel en niet haalbaar is als de potentiële Koper alleen een overname door middel van externe – gedeeltelijke- financiering. Deze know-how zetten wij in bij uw beoogde verkoop om te voorkomen dat trajecten uiteindelijk niet doorgaan omdat ze niet financierbaar zijn.

Ervaring met het proces

Wij hebben een compleet beeld van de fusie en overname-markt en acteren als een spin in het web om gegeven de huidige marktsituatie het beste voor u en uw bedrijf te realiseren. Met ons netwerk brengen we de ideale potentiële kopers in beeld. Per situatie bepalen we vervolgens het meest ideale en beoogde verkoopproces. Hierbij gaan we uit van de wet van het voortschrijdend inzicht:  gebaseerd op ervaringen en ontwikkelingen in het verkoopproces bepalen we welke koper het beste bij u en uw onderneming past. Zo bepalen we de optimale strategie en planning voor het vervolg van het project. U kunt hierbij denken aan zaken als: Wat wordt de procedure tot Closing? Wanneer zijn de indicatieve biedingen beschikbaar? Wanneer kunnen we exclusiviteit geven? Wanneer starten we met het boekenonderzoek? En welke onderdelen worden daar in mee genomen? Wanneer moet de transactiedocumentatie gereed zijn? En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Nadat we de potentiële kopers in beeld hebben gebracht, zullen we enkel met de partijen die u beoordeelt als een potentiële koper de naam van uw onderneming delen. Het informatie memorandum, dat we eerder gezamenlijk met zorg hebben opgesteld, zal vervolgens met deze potentiële kopers gedeeld worden. Zo beginnen we samen aan de reis richting het verzilveren van uw passie met als doel een duurzame transactie: een transactie waarbij zowel Koper als verkoper met plezier aan terugdenken na de Closing.

Delen op: LinkedIn E-Mail

Connect with us

Wij komen graag met u in contact om te bespreken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.

aanhef
Naam(Vereist)
Marieke Klaassen
Marieke Klaassen van BeurdenPartner