Kennisbank-item

Hoe vindt u een geschikte koper voor uw bedrijf?

Een transactie waar u met plezier op terug kijkt

Wanneer je overgaat tot het verkopen van je onderneming, is het beoogde doel natuurlijk het vinden van een geschikte koper. Een koper waarbij jouw onderneming en werknemers in goede handen zijn. Een koper die de juiste prijs betaalt. Maar hoe ziet deze ideale koper eruit? Wat voor partij is dit en hoe vind je deze koper? Hoe brengt u uw bedrijf bij deze kopers onder de aandacht, zonder van de daken te moeten schreeuwen dat u uw bedrijf wilt verkopen? U wilt natuurlijk geen onrust creëren onder het personeel. Om dit efficiënt en discreet te kunnen doen, is het inschakelen van een externe adviseur met een relevant netwerk essentieel.

U kunt het beste een lijst opstellen met potentiële kopers voor uw bedrijf. Uw adviseur kan deze lijst aanvullen met zijn uitgebreide kennis en netwerk van mogelijke kopers. Vervolgens zullen we uw bedrijf (anoniem) in de markt onder de aandacht brengen bij de geselecteerde potentiële kopers. Nadat een aantal van deze partijen hun interesse laten blijken, zullen de potentiële kopers een geheimhoudingsverklaring ondertekenen. Er is een informatie memorandum opgesteld over uw bedrijf, wat gezamenlijk met betreffende randzaken naar de potentiële koper wordt verstuurd. Vanaf dit moment in het proces zal er toegewerkt worden naar een kleinere selectie van potentiële kopers.  Het is voor u belangrijk om te bedenken dat deze aan alle voorwaarden voldoen om uw bedrijf mogelijk over te nemen. Wilt u een strategische koper of juist een private equity partij? U kunt erop vertrouwen dat uw adviseur u in deze keuze begeleid.

Met deze selectie van potentiële kopers kunnen zogeheten management meetings georganiseerd worden door om tafel te gaan met elkaar. Hierin kunnen beide partijen meer over elkaar te weten komen en kunnen alle openstaande vragen beantwoord worden. Door deze gesprekken krijgt u een duidelijk beeld van de andere partij en wordt duidelijk welke partij uw voorkeur betreft. Wij als Florijnz zijnde hebben dit proces al vaak doorlopen. Hierdoor kunnen wij u in alle delen van het proces ondersteunen en ervoor zorgen dat u de juiste koper vindt. Wat Florijnz hierin onderscheidt is dat wij altijd met een oplossing komen en niet opgeven als het proces moeilijk verloopt.

Met de hulp van een Corporate Finance adviseur die veel ervaring heeft op dit gebied vergroot u de kans op het vinden van de juiste koper. Wij als Florijnz kunnen u bij het hele proces ondersteunen en begeleiden zodat u zich alleen op de belangrijkste zaken kan focussen.

Delen op: LinkedIn E-Mail

Dit artikel is geschreven door: