Welkom bij Florijnz Corporate Finance
EN NL
Taal:
’s-Hertogenbosch - Amsterdam - Enschede +31 (0)85 023 9405
Bedrijf verkopen of met positieve energie doorgaan?

Als ondernemer bent u constant bezig met de volgende stap van uw onderneming, maar ook met uw persoonlijke volgende stap. Er zijn diverse scenario’s denkbaar: uw pensioen veilig stellen door -een gedeelte- van de waarde van de onderneming naar de privésfeer te brengen, blijven ondernemen maar streven naar een betere werk-privé balans of met volle overtuiging doorgaan. Voor deze scenario’s zijn verschillende handelingen nodig. Om te cashen is echter een drastische stap nodig: u zult uw bedrijf (of een deel daarvan) moeten verkopen. En het gaat nu net zo lekker…

Het verkoopklimaat is op dit moment uitstekend

Wanneer is het juiste moment om te verkopen? Dat is een vraag die door de meerderheid van de ondernemers hun hoofd speelt. De economie zorgt op dit moment (begin 2020) voor een uitstekend verkoopklimaat. Investeerders zijn actief op zoek naar mogelijke uitbreidingen van hun investeringsportefeuille. De rente om te financieren is laag en de verwachting is dat deze op de korte termijn ook laag blijft. Maar als u nog even door blijft gaan, krijgt u in de toekomst misschien een hoger rendement op uw onderneming als u in uw businessmodel waarde kunt toevoegen. Wanneer u aan toekomstige investeerders kunt aantonen dat er een stabiele groei aanwezig is in uw organisatie, zal dit ook te zien zijn in de verkoopprijs.

Niemand weet hoe het verkoopklimaat in de nabije toekomst zal zijn

Doorgaan met uw onderneming heeft echter ook risico’s. Als u 100% zeker weet dat uw onderneming de komende jaren doorgroeit, is het een verstandige keuze te focussen op een goede verkoopvoorbereiding. U kunt uzelf diverse vragen stellen of in gesprek gaan met een adviseur in hoeverre uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Echter bestaat de kans dat het verkoopklimaat de komende jaren minder voordelig wordt voor u als ondernemer. Wanneer de groei de laatste jaren afzwakt, geeft dit een signaal aan de toekomstige koper. De investeerder zal moeilijker overtuigd worden van toekomstige groei bij een stabiele gestage groei dan wanneer er elk jaar een forse stijging te zien is.

De toekomst is onzeker, maar samen kunnen we op zoek naar meer houvast

Nu kunnen maar weinig ondernemers een forse stijging garanderen, waardoor het verstandig is om dit uitgebreid te onderzoeken. Florijnz heeft veel ervaring met het begeleiden van ondernemers in dit proces. Wij kunnen u helpen door de verkoopvoorbereiding stappen te bespreken in een Zilvermetergesprek of door een waardering te maken van uw onderneming. Dit kan u helpen in de keuze of u beter nu uw onderneming kunt verkopen, of nog even een paar jaar doorgaan. Want uiteindelijk is en blijft ondernemen uw passie. Wij helpen u bepalen wanneer het tijd wordt deze passie te verzilveren.

Wilt u weten of uw bedrijf al klaar is voor verkoop? Vraag een Zilvermeter gesprek aan!

Zilvermetergesprek aanvragen

 

Neem contact met mij op

Beginnen is de eerste stap; zo eenvoudig is het. De (ver)koop van een onderneming is voor iedereen en elk bedrijf anders.

Op basis van een oriënterend gesprek met u wordt er overzicht gecreëerd in de feiten en emoties. Door een heldere analyse wordt u al gauw in een volgende versnelling gezet. U krijgt er inzicht in of het bedrijf geschikt is voor een strategische (ver)koop, welk mogelijk plan daarbij past en hoelang het proces gaat duren. Maak snel een afspraak voor heldere antwoorden op uw vragen.

Stuur e-mail › Bel ons: +31 (0)85 023 9405

7 dagen per week bereikbaar:
Werkdagen: 09.00 - 22.00 uur
Weekend: 09.00 - 17.00 uur


Uw naam:
Ik heb een vraag over:
Uw e-mail:
Uw telefoonnummer: (niet verplicht)

Florijnz is uw corporate finance adviseur op het gebied van bedrijfsfinanciering, overname van of (ver)koop van uw onderneming. Onafhankelijk, deskundig en resultaatgericht.
  • Bedrijf laten waarderen?
  • Bedrijf verkopen in ‘s-Hertogenbosch?
  • Advies bij overname?

’s-Hertogenbosch


Lekkerbeetjesstraat 1
5211 AL ‘s-Hertogenbosch

Amsterdam


A.J. Ernststraat 595c
1082 LD Amsterdam

Enschede


Oliemolensingel 175
7511 BB Enschede

Contact


Telefoon: +31 (0)85 023 9405
E-mail:: info@florijnz.nl
© 2020 Florijnz Corporate Finance