Kennisbank-item

Bedrijf verkopen? Ik doe mijn kind toch ook niet weg…

Een van de belangrijkste projecten uit uw leven

U bent trots! Het bedrijf, waar u week in, week uit met veel plezier mee bezig bent, is als één van uw kinderen. Dagelijks bent u bezig met uw relaties, uw personeel en de markt waarin u opereert. Maar toch ziet u in dat het niet altijd zo door kan blijven gaan. In uw omgeving hoort u steeds vaker de vraag wanneer u gaat stoppen met werken. Wat gaat u met uw bedrijf doen?

Soms valt de term verkoop. Maar u krijgt al pijn in uw hart als u eraan denkt. Al het moois waar u jaren aan heeft gewerkt overdragen aan een ander? U weet dat de dag ooit komt. Ook al wilt u er nu nog niet aan denken, wij adviseren om zo vroeg mogelijk na te gaan denken over die dag. De beste (duurzame) bedrijfsoverdrachten ontstaan door goede voorbereiding.

Door uitgebreide voorbereiding kunnen we zorgen dat de unieke kenmerken van uw onderneming gewaarborgd blijven. Florijnz denkt graag met u mee over de continuïteit van uw onderneming na verkoop. Wij willen niet vandaag kennismaken en morgen verkopen. Wij willen u graag helpen in de voorbereiding richting verkoop, ook al duurt dit nog jaren. En dat u er met plezier aan terug denkt als het proces is afgerond.

Bij de start van het verkoop voorbereidingstraject – binnen Florijnz beter bekend als de Zilvermeter – kunnen we nadenken wat de beste strategische stappen zijn om het verkooptraject zo plezierig mogelijk te laten verlopen.

Door een goede voorbereiding zorgen wij er voor dat u na de transactie met een gerust hart kunt genieten van uw pensioen, wetende dat de cultuur binnen uw bedrijf blijft bestaan en uw klanten zich nog net zo goed geholpen voelen als toen u aan het roer stond. Uw bedrijf is als uw baby, maar kleine kinderen worden groot. Florijnz helpt u met deskundig advies om uw kindje als volwassene los te laten. Zo kunt u tijdens uw pensioen terug kijken op een mooie periode, waarin uw passie is verzilverd.

Delen op: LinkedIn E-Mail

Wilt u weten welke voorbereiding u nog moet treffen om uw passie te kunnen verzilveren?

Wij komen graag met u in contact om te bespreken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.

aanhef
Naam(Vereist)
Marieke Klaassen van BeurdenPartner