Kennisbank-item

Wat staat er in een procesletter?

De beschrijving van het verkoopproces

Na het tekenen van een NDA (non-disclosure agreement) zal de potentële koper de procesletter ontvangen. In de procesletter wordt beschreven hoe het verkoopproces eruit komt te zien met betrekking tot de beoogde transactie.

De procesletter beschrijft de verkoopprocedure aan de hand van vijf fases.

Stef achter de computer

Fase 1: Het informatie memorandum en de offer letter.

In het informatie memorandum staat een gedetailleerde beschrijving van de activiteiten, de strategie, de resultaten en de prognoses van het bedrijf. In de offer letter staat de vorm van de transactie beschreven en overige condities voor de verkoop.

Fase 2: Management meetings

Als de potentiële koper na het lezen van het informatie memorandum nog steeds interesse heeft in het bedrijf, worden er management meetings georganiseerd. Tijdens deze meeting krijgt de koper de kans om door middel van gesprekken met het huidige management meer informatie over het bedrijf te verzamelen.

Fase 3: Niet-bindend indicatief bod

Door middel van het niet-bindende bod geeft de potentiële koper aan dat hij geïnteresseerd is in de onderneming en verder wil gaan in het proces met de verkoper. Daarbij kan de potentiële koper een voorstel doen met betrekking tot de structuur van de transactie en een indicatie geven van de prijs die hij bereid is te betalen.

Fase 4: Due dilligence (boekenonderzoek) & Fase 5: Bindend bod

In de laatste twee fases van het verkoopproces vindt het boekenonderzoek plaats gevolgd door een bindend bod. In deze fases wordt er vooral naar de eerdere stappen in het proces gekeken – zoals het niet bindende-bod – en hier op voortgeborduurd.

Tombstone

Alles wat er in de procesletter staat en de vervolgstappen van het verkoopproces vallen onder de eerder getekende geheimhoudingsverklaring.

Benieuwd naar het belang van een procesletter

Delen op: LinkedIn E-Mail

Connect with us

Wij komen graag met u in contact om te bespreken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.

aanhef
Naam(Vereist)
Stef KolenCorporate Finance Adviseur

Dit artikel is geschreven door: