Kennisbank-item

Value8 neemt meerderheidsaandeel aan in PIDZ

Florijnz Corporate Finance heeft PIDZ begeleid in het verkoopproces aan Value8

De beursgenoteerde investeringsmaatschappij Value8 heeft een belang van 60% genomen in PIDZ, een platform dat vraag en aanbod naar zelfstandige zorgprofessionals bij elkaar brengt. PIDZ speelt in op twee belangrijke trends: de toenemende vraag naar zorgprofessionals én de flexibilisering van de arbeidsmarkt. Value8 is enthousiast over het verdere groeipotentieel en streeft ernaar om – samen met de oprichters, directie en management – bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf.

PIDZ (de afkorting staat voor Professionals In De Zorg) is in 2011 opgericht door Ron Simmer en Wichard Fassbender (Fass), destijds beiden actief in de zorg. Zij zijn het bedrijf gestart vanuit hun visie dat de zorg beter en gezonder kan worden georganiseerd en dat zorgprofessionals op hun eigen manier – en dus daarmee gelukkiger – moeten kunnen werken in de zorg. Met het motto ‘Met zorg verbonden’ straalt PIDZ de liefde voor het zorgvak uit.

Zorginstellingen door heel Nederland beschouwen PIDZ als betrouwbare partner, sterk in het oplossen van complexe en urgente vraagstukken. Via het online platform mijnPIDZ worden opdrachten van zorginstellingen verbonden aan de juiste zorgprofessionals. Kwaliteit van zzp’ers staat hierbij voorop. Het bedrijf speelt daarmee een cruciale rol bij de invulling van de flexibele schil voor de personeelsbezetting in de zorg. Tevens ontzorgt PIDZ de partijen daarmee in hun administratieve handelingen.

PIDZ heeft een landelijke dekking met 13 vestigingen (deels via franchise) en is name actief in de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, verpleging, verzorging en thuiszorg. Bij het platform zijn ruim 6.000 zelfstandigen in de zorg aangesloten waarvan een groot deel zich elke dag inzet bij diverse zorginstellingen, en is daarmee een van de leidende partijen in deze markt. In 2020 behaalde PIDZ een omzet van 8,9 miljoen euro, het bedrijf is gezond winstgevend. De investering bedraagt ongeveer 10 miljoen euro.

Peter Paul de Vries:
PIDZ is een mooie groeiende onderneming met een goed DNA. De intrinsieke motivatie is om het leven voor de zorgprofessional gelukkiger te maken en de zorginstellingen te helpen aan goede professionals. Wij zijn onder de indruk van het goede management en zien volop kansen om verder te groeien. Op het snijvlak van zorg en ICT past PIDZ uitstekend in Value8’s focussectoren van Value8. We hebben veel ervaring met flexibilisering van de arbeidsmarkt (bijvoorbeeld bij HeadFirst Source en Novisource) en zijn we ook actief in de zorg (o.a. Kersten Hulpmiddelen en PAVO). We zien deze investering daarom als een mooie aanvulling van onze portefeuille.

Hetty van Dommelen:
Als organisatie is PIDZ de afgelopen jaren hard gegroeid. We zijn blij dat we steeds meer zorgprofessionals en zorginstellingen kunnen verbinden. We zijn trots op onze mensen en het sterke IT-platform dat ons in staat stelt verder te groeien. PIDZ was toe aan een nieuwe stap om het succes verder uit te bouwen, een stap die wij samen met een investeerder wilden zetten. Met Value8 hebben we een investeerder met ervaring en lef gevonden, die onze kernwaarden onderschrijft en samen met ons wil bijdragen aan het verder verbeteren van de zorg. We zien uit naar de constructieve samenwerking en realisatie van onze gezamenlijke plannen.

Delen op: LinkedIn E-Mail

Dit artikel is geschreven door: