Kennisbank-item

Uw bedrijf verkopen na een economisch onrustige periode: waar moet u op letten?

Onzekerheid kan ook juist kansen bieden

U heeft de afgelopen jaren het merendeel van uw tijd gestoken in het opbouwen van uw onderneming. Dit is, na al uw harde werken, uitgegroeid tot een zeer succesvol bedrijf. Door dit succes, is het woord ‘verkoop’ wel eens gevallen in gesprekken die u voert met uw naasten. Dit heeft u aan het denken gezet over de mogelijke verkoop van uw onderneming. Bij het verkopen van uw bedrijf zijn er op dit moment een paar zaken waar u op moet letten:

De effecten van het Coronavirus

Misschien denkt u door de huidige situatie dat het idee om uw onderneming te verkopen voorlopig beter bij een idee kan blijven. De markt is door de huidige crisis veranderd en u bent bang dat de waarde van uw onderneming hierdoor tegenvalt. Het feit dat u dit niet het juiste moment vindt om uw bedrijf te verkopen, betekent niet dat u het moet laten bij een idee. Voor een ondernemer is het altijd van belang om verder te kijken. Deze economisch onzekere tijden duren niet voor eeuwig. En er staat nog een heel proces vooraf de verkoop van een onderneming op u te wachten.

Adviseurs van Florijnz staan altijd voor u klaar

Is uw onderneming verkoopklaar?

Wanneer u het nu wat rustiger heeft, heeft u op dit moment ook de tijd om hierover na te denken en mogelijke voorbereidingen te treffen. Wat u nog kunt doen aan verkoopvoorbereiding inventariseren wij bij Florijnz door middel van de Zilvermeter. De Zilvermeter laat zien in hoeverre uw bedrijf verkoopklaar is en waar de kansen de liggen om de waarde van uw onderneming te verhogen.

De voorbereiding

Wanneer u helemaal klaar bent om het verkoop traject in te gaan, kunnen de volgende stappen gezet worden. Volgende stappen zijn bijvoorbeeld een indicatieve waardering, een financiële analyse, een voorbereidend boekenonderzoek, het opstellen van een informatie memorandum en teaser, en misschien wel het belangrijkste: het opstellen van een lijst met mogelijke kopers. Waarom is dit zo belangrijk? U wilt natuurlijk dat degene die uw bedrijf overneemt past bij de cultuur die binnen uw bedrijf hangt.

Florijnz als onafhankelijk adviseur

Zoals u ziet zijn er vele stappen die op dit moment al gezet kunnen worden om uw onderneming zo goed mogelijk voor te  bereiden op een verkooptraject. Bij Florijnz zijn we gespecialiseerd in de bovengenoemde werkzaamheden. Wij kunnen u tijdens het gehele proces ontzorgen met als uiteindelijke doel het voltooien van een succesvolle maar vooral duurzame transactie.

Delen op: LinkedIn E-Mail

Connect with us

Wij komen graag met u in contact om te bespreken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.

aanhef
Naam(Vereist)
Stef KolenCorporate Finance Adviseur

Dit artikel is geschreven door: