Kennisbank-item

Mijn bedrijf verkopen, en dan?

Ik mijn bedrijf verkopen, wat moet ik na de verkoop met mijn tijd? Voor veel bedrijfseigenaren is het op een gegeven moment logisch dat jij en het bedrijf uit elkaar gaan. Misschien is het bedrijf jou ontgroeid en heeft het nieuw leiderschap nodig om te gedijen. Of kan het komen doordat jouw passie aan het afnemen is en heb je het gevoel dat het werk een sleur is geworden.

Hoe dan ook, je hebt twee opties. Je kunt het bedrijf runnen tot de dag dat je sterft, of je kunt het verkopen en gebruik maken van de tijd en financiële middelen die je in ruil daarvoor krijgt. Vaak kiezen bedrijfseigenaren voor optie 2, waardoor je een aantal nieuwe doelen moet opstellen. Wat ga je namelijk doen als je bedrijf verkocht is? Hiervoor hebben wij een aantal doelen opgesteld, die bedrijfseigenaren opstellen na de verkoop van hun bedrijf.

Een ander bedrijf kopen

Sommige mensen moeten echt een eigen bedrijf hebben. Begin iets kleins dat niet concurreert met je vorige bedrijf.  Neem meteen de beste mensen aan, zodat je de betrokkenheid echt kunt beperken. Of help een familielid een bedrijf te beginnen en bouw hetzelfde succes op als jij had.

De kennis delen

Een ander veel voorkomend doel is het delen van hun jaren aan ervaring. Ze gebruiken de kennis die ze in de loop der jaren hebben geleerd om andere te helpen groeien, op allerlei gebieden. Een aantal voorbeelden zijn;

Pak die bucketlist aan

Voordat jouw bedrijf wordt verkocht, stel een bucketlist op. Wat zijn de top 10 dingen die je wilt doen? Is er iets dat je wilt kopen? Een plaats waar je naartoe wilt? Iets dat je cadeau wilt geven? 

Als succesvolle ondernemer heb je de mogelijkheid om zowel tijd als geld te krijgen. Dat is een zeldzaam, en dat moet je niet als vanzelfsprekend beschouwen. Misschien zul je na de verkoop veel dingen missen van het hebben van een eigen bedrijf, maar de oplossing is om je directierol te pakken en aan de slag te gaan met het plannen van de volgende fase van je leven.

Meer advies nodig over bedrijven verkopen?

Je wilt je bedrijf verkopen. Hoe pak je dat aan? Welke stappen heb je te zetten? Bij Florijnz weten wij deze stappen als geen ander en we helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op en samen gaan we in gesprek over alle opties.

Delen op: LinkedIn E-Mail

Dit artikel is geschreven door: