Kennisbank-item

Hulp nodig bij inhoudelijke communicatie richting uw kredietverstrekker?

Een passend antwoord op de moeilijke vragen

Het kan voorkomen dat door tegenvallende bedrijfsresultaten uw kredietverstrekker vragen begint te stellen. Voor u als ondernemer kunnen deze vragen erg intimiderend zijn. U heeft het gevoel dat de kans op een fout antwoord geven erg groot is. Florijnz spreekt de taal van de kredietverstrekker, waardoor we gezamenlijk kunnen formuleren wat u wilt zeggen. Zo behaalt u toch uw doel, zonder de kredietverstrekker af te schrikken.

Hoe uw kredietverstrekker naar de situatie kijkt

Wij hebben recentelijk een bedrijf geholpen met vragen vanuit de bank rondom de Interest Coverage Ratio. De Interest-coverage ratio, of interestdekkingskengetal, geeft aan hoeveel maal een onderneming haar interestlasten verdient. Het is om die reden een maatstaf om te bekijken in welke mate de winst voor interest en belasting kan terugvallen, zonder dat de onderneming in financiële moeilijkheden komt.

Hoe Florijnz van een halfleeg glas een halfvol glas maakt

Bij onze klant vroeg de bank om een Interest Coverage Ratio (ICR) van 5. Wij hebben onze klant geadviseerd dat een ICR van 5 in combinatie met een solvabiliteitsratio van 40% erg hoog is. Normaliter is de ICR maximaal 4. Ook hebben wij namens de klant bekeken wat de definitie van de ICR van de desbetreffende bank was. Er bleken bepaalde transactiekosten opgeteld te worden bij de rentekosten, waardoor de ICR niet gehaald werd. Florijnz heeft de kosten op de juiste wijze gealloceerd, zodat de klant met een goed gevoel in gesprek kon gaan met de bank.

Florijnz heeft een advies geschreven hoe de ondernemer kon antwoorden op de vragen van de kredietverstrekker. Dit heeft ervoor gezorgd dat onze klant zonder problemen door kon gaan met zijn passie.

Delen op: LinkedIn E-Mail

Bent u benieuwd hoe wij u kunnen adviseren wanneer uw kredietverstrekker of bank vragen heeft?

Wij komen graag met u in contact om te bespreken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.

aanhef
Naam(Vereist)
Stef Kolen
Stef KolenCorporate Finance Adviseur

Dit artikel is geschreven door: