Kennisbank-item

De aankoop van Immunologic

Bob vd Woerdt trotse nieuwe eigenaar van Immunologic

Florijnz heeft Bob van de Woerdt begeleidt met de acquisitie van Immunologic. Bob heeft zich vooral goed geholpen gevoeld rondom het opstellen en de gedachte achter de acquisitie.

Het volgende bericht werd gepubliceerd:

Bob Immunologic

Op 1 januari 2020 kondigde ViMee Holding BV de overname van het bedrijfsonderdeel “Immunologic” aan van VWR International. Immunologic wordt ondergebracht in “WellMed BV” een werkmaatschappij van ViMee holding. De capaciteit en de productportefeuille van WellMed op het gebied van immunologie worden door deze overname substantieel vergroot.

Over VWR International: VWR International, heeft zijn belangrijkste kantoor in Radnor, Pennsylvania, en is een toonaangevend distributeur van laboratoriumapparatuur, -materiaal, en -diensten aan life science en onderzoeksbedrijven met een verkoopopbrengst wereldwijd van meer dan $ 4 miljard in 2019.

Over de Immunologic producten: Immunologic produceert en distribueert reagentia om een diagnose te stellen op “abnormale” weefselstructuren zoals deze voorkomen in tumoren.

Bob van de Woerdt CEO en eigenaar van ViMee Holding en WellMed BV: “Immunologic staat bekend als een betrouwbaar merk in de internationale pathologie markt. De deal past volledig in onze bedrijfsdoelen om onze activiteiten, productieassortiment en productiecapaciteiten uit te breiden.”.

De gekozen dealstructuur en de transactie met een Amerikaanse verkoper maken de deal complexer ten aanzien van verschil van denken. Dit vraagt om een gebalanceerde oplossing in constructieve onderhandeling, zowel praktisch als juridisch.

Aan de juridische afwikkeling van de transactie is intensief samengewerkt met het team van Florijnz (corporate finance) en Dirkzwager (advocaten- en notariskantoor), waarbij uiteenlopende expertises betrokken waren die synergetisch samenwerkten.

Florijnz en Dirkzwager hebben de directie van ViMee en WellMed geholpen tijdens het structureren van de transactie, het uitonderhandelen, waarderingsanalyses, due diligence onderzoek, finale onderhandelingen en closing van de transactie.

Financiële details van deze overname worden geheimgehouden.

Delen op: LinkedIn E-Mail

Connect with us

Wij komen graag met u in contact om te bespreken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.
Hans MinnaarOprichter en directeur

aanhef
Naam(Vereist)

Dit artikel is geschreven door: