Case

PIDZ: De verkoop aan een beursgenoteerde organisatie

Het verhaal van Ron en Fass van PIDZ

In 2008 startten Ron Simmer en Wichard Fassbender (Fass) een zorgbedrijf. Ze waren beide actief als zorgprofessional (zzp). Het vak dat ze met passie en liefde uitvoeren vanaf de eerste dag. Maar de organisatie en ondersteuning kon vele malen beter dan dat er op dat moment beschikbaar was. Een platform waarmee zorginstellingen én zorgprofessionals optimaal aan elkaar zouden worden gekoppeld. Zo ontstond Personeel in de Zorg, kortweg PIDZ. PIDZ groeit hard in 14 jaar. De organisatie veranderde en had ook ander type ondernemerschap nodig. Fass, inmiddels 57 jaar, kreeg ook andere ambities. Ron is begin 40 en wil nog graag door, maar wel in zijn kracht blijven zitten. Florijnz heeft hen begeleid in hun zoektocht naar de beste vervolgstap. Welke partij sluit maximaal aan bij de groeiambitie en het DNA “door zorg verbonden”? Dit heeft geleid tot een meerderheidsinvestering in de onderneming door het beurgenoteerde Value8. Door deze nieuwe stap heeft PIDZ de basis om zich door te ontwikkelen tot hét belangrijkste zorgplatform in Nederland voor zorgprofessionals.

Ron en Fass PIDZ presentatie

Hoe is de samenwerking met Florijnz begonnen?

In 2018 spraken we Hans voor het eerst. Op dat moment was het bedrijf 10 jaar oud en was het tweede lustrum nabij. PIDZ was hard gegroeid. Dit kwam vooral door er vroeg bij te zijn en veel aandacht te hebben voor lokaal ondernemerschap door de franchise constructie. De organisatie groeide met de nodige uitdagingen. Prioriteiten lagen nog niet op zaken als financiële rapportages en andere organisatorische randvoorwaarden.

Florijnz adviseerde én introduceerde al snel een financiële professional die de organisatie binnen afzienbare tijd aan de nodige financiële basis heeft geholpen. Geen enkele ondernemer vindt dit soort ingrepen leuk, maar vanaf een bepaalde grootte zijn zulke stappen onvermijdelijk. Het tweede lijns management werd ook nog nadrukkelijker in stelling gebracht om de operatie te leiden.

Hoe heeft Florijnz jullie geholpen?

Het is een lang traject geweest. Door de lengte van het traject heeft Florijnz ons bij heel veel zaken goed geholpen. Het duurde veel langer dan gepland, met name ook door COVID en de verschillende inzichten over hoe de toekomst zou gaan verlopen. Maar wij hebben niet gevraagd om COVID, het is ons overkomen. En dat gevoel heeft Florijnz goed vertaald naar de potentiële partners. Florijnz had zich voor dit project versterkt met de ervaring van Ronald Bobbe. En juist de aanvulling van Hans en Ronald heeft ons het gevoel gegeven dat we maximaal zijn begeleid. En niet in de laatste plaats door Stef, een jonge aanwinst, die heel veel werk heeft verzet en veel financiële analyses heeft opgesteld. Ook toen het spannend werd heeft Florijnz haar belofte waargemaakt en is voor de beste oplossing gegaan voor de lange termijn.

“Dat gevoel heeft Florijnz goed vertaald naar de potentiële partners.”

Ron Simmer – Mede-oprichter PIDZ

Begin maart 2020 waren we zo ver om de markt in te gaan. Het informatiememorandum werd door Florijnz opgesteld. Verder hebben de adviseurs van Florijnz een longlist van de belangrijkste investeringsmaatschappijen in Nederland opgesteld. De partijen waren geselecteerd op basis van DNA, sectorkennis, mogelijkheden door te ontwikkelingen, buy & build-ervaring en natuurlijk inschatting van de welbekende ‘klik’. Maar toen kwam COVID…

We besloten toch de markt in te gaan. Tijdens de eerste lockdown werd meteen veel gebruik gemaakt van online vergaderen via Teams. Dat gaf toch een hele goede mogelijkheid om gevoel te creëren bij het informatiememorandum.

Waarom zou je Florijnz bij anderen aanbevelen?

‘Door de betrokkenheid, de focus op het eindresultaat en het eindeloze geduld, dat wij af en toe niet hadden. De adviseurs van Florijnz voelen echt als een constructieve partner voor een dergelijk proces. Het is meer dan zomaar een project. Dat voelen zij perfect aan. Je voelt echt die persoonlijke betrokkenheid. Wat is goed voor het bedrijf? Wat is het beste voor een duurzame transactie waar iedereen in de toekomst tevreden op terugkijkt?  Er wordt binnen Florijnz vaak gesproken over de wet van het voortschrijdend inzicht: veranderingen door ontwikkelingen van nieuwe inzichten en standpunten. Florijnz begrijpt dat en handelt hiernaar.

Delen op: LinkedIn E-Mail

Connect with us

Wij komen graag met u in contact om te bespreken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.
Stef Kolen
Stef KolenCorporate Finance Adviseur

aanhef
Naam(Vereist)

Recente projecten

Verkoop van Coffee3

Verkoop

Verkoop van GTP

Engineering Verkoop

Verkoop van Online Academie

Software Verkoop