Case

Florijnz begeleidt Kivido bij het vinden van geschikte overnamepartij.

Florijnz feliciteert Stefanie Verrijp, oprichter van Kivido B.V., en KindeRdam met de nieuwe samenwerking. Na 15 jaar zelfstandig te hebben geopereerd, gaat Kivido verder als onderdeel van KindeRdam. Kivido blijft echter bestaan als Kivido. De kwaliteit van Kivido zijn de mensen en de partners, nu alleen met een grote organisatie als back-up betreft kennis en kunde. Wij kijken terug op een mooi traject waar we wederom de passie van een ondernemer hebben mogen verzilveren.

Hoe is Kivido begonnen?

In 2007 heb ik de aandelen overgenomen van een stichting. Zij hadden geld nodig en wilde Kivido daarom verkopen. Via de toenmalige accountant werd ik op het idee gebracht om de aandelen zelf te kopen. Het verkrijgen van financiering via de bank was toen nog appeltje-eitje. Op dat moment had ik zin in een nieuwe uitdaging en dacht ik; waarom ook eigenlijk niet? De naam Kivido is op een vrijdagmiddag tot stand gekomen tijdens een leuke discussie met een aantal collega’s. Voor het logo hebben wij een wedstrijd georganiseerd op de BSO. Dit waren geweldige tijden.

Florijnz Corporate Finance Den Bosch Nederland faciliteert Kivido bij hun nieuwe samenwerking met KindeRdam.

Waarom kwam de verkoop van Kivido ter sprake?

Ik ben 15 jaar lang eigenares geweest van Kivido. In deze tijd heb ik kunnen bouwen aan een fantastische organisatie met top mensen.  Ik heb er jarenlang alles in kwijt gekund en het was vaak mijn reddingsboei voor persoonlijk drama. Het was mijn therapie en het werkte naar twee kanten goed. Toch kwam er op een gegeven moment een kantelpunt.

De groei van Kivido is, ondanks vele crisissen, zo voorspoedig gegaan dat het op een punt kwam dat het te groot werd voor mij. Door de jaren heen is Kivido uitgegroeid naar ca. 120 werknemers en daarmee werd het voor mijn skills te groot. Bovendien merkte ik aan mijzelf dat ik toe was aan andere uitdagingen. Het vuur was eruit en ik zag alleen nog maar beren op de weg. Dat was het moment dat ik besefte dat ik knopen moest gaan doorhakken. Uiteindelijk heb ik dus ook gekozen voor de verkoop van Kivido.

Wat gaf uiteindelijk de doorslag om het verkoop traject aan te gaan?

Eind 2021 heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt. Ik merkte aan mezelf dat ik niet meer met plezier naar kantoor ging en sleepte mijzelf door de dagen heen. Als je dat punt bereikt, dan ben je geen goede leider meer.

Hoe ben je bij Florijnz terecht gekomen?

Jaren geleden werd ik door Hans Minnaar benaderd voor een aankooptraject van een klant van hem. Toen was ik echter nog niet klaar voor een eventuele verkoop. Het klikte wel goed met Hans en sindsdien hebben we af en toe contact gehouden over hoe het ging. Dat was voor mij erg prettig. Toen ik eenmaal op het punt kwam dat ik wilde verkopen, wist ik daarom al gauw dat ik Florijnz wilde inschakelen als partner.

Hoe is het verkooptraject verlopen?

Prima, ik heb een topteam gehad bij Florijnz, Marieke en Romy, het werd een vrouwending. Erg fijn. Het waren wel moeilijke maanden, ik leefde een beetje in een parallelle wereld. Ik had ervoor gekozen om naast mijn eigen familie niemand ervan op de hoogte te stellen, want je weet natuurlijk nooit hoe zo’n traject loopt. Dit betekende business as usual, terwijl ik aan de andere kant ook wist dat ik er over een tijdje niet meer bij zou zijn.

Hoe heb je de samenwerking met Florijnz ervaren?

Heel prettig, laagdrempelig, snel en met respect naar elkaar. Ze lieten mij ook omdenken en kwamen met ideeën en voorstellen om bepaalde dingen aan te vliegen. Nooit was iets te veel en ze kenden het spel. Uiteindelijk heeft dat geleid tot een mooie deal. Daarnaast werd er ook regelmatig gelachen, een beetje humor en relativering vind ik altijd heel prettig en dat zat helemaal goed.

Zou je, met de kennis van nu, dingen anders aangepakt hebben?

Florijnz Corporate Finance Den Bosch Nederland faciliteert Kivido bij hun nieuwe samenwerking met KindeRdam.

Met de kennis van nu zou ik er minder emotioneel in zijn gaan zitten. Niemand is vervangbaar en mensen zijn opportunistisch, terwijl ik aan de achterkant alles voor iedereen goed wilde regelen. Met de kennis van nu had ik daar wat minder strak ingezeten.

Welke ambitie heb je nu na de transactie?

Ik ga filosofie studeren, daarnaast blijf ik mij sterk maken voor goede kinderopvang via andere wegen. Verder zie ik wel wat er op mijn pad komt. Ik heb gemerkt dat het onthechten van Kivido tijd kost. Inmiddels gaat dit steeds beter en geniet ik meer en meer van de zorgeloosheid van geen verantwoording meer hebben.

Delen op: LinkedIn E-Mail

Connect with us

Wij komen graag met u in contact om te bespreken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.

Recente projecten

Verkoop van Coffee3

Verkoop

Verkoop van GTP

Engineering Verkoop

Verkoop van Online Academie

Software Verkoop