Case

De Eerstelijns: de verkoop van een verenigend platform

Het verhaal van Jan Erik de Wildt van De Eerstelijns

Ruim 10 jaar geleden startte Jan Erik de Wildt met de Eerstelijns, hét platform voor strategie en innovatie in de eerstelijnszorg. Door de marktwerking in de zorg, ontstond behoefte aan organisaties in de eerstelijnszorg. Traditioneel gefragmenteerde professionals als huisartsen, apothekers, psychologen en paramedici werden genoodzaakt om zich in gestructureerde samenwerkingsverbanden te gaan organiseren. Daardoor ontstond ook behoefte aan strategische en innovatieve kennis. De Eerstelijns speelt daar vanaf dag één op in en geeft het overzicht van alle belangrijke ontwikkelingen in de eerstelijnszorg.

Magazine Eerstelijns

In 2010 werd de Eerstelijns zelfs het verenigingsblad van de brancheorganisatie voor eerstelijns organisaties. De uitgave verschijnt achtmaal per jaar en is een zeer gewaardeerd medium binnen de sector.

“In 2018 heb ik besloten om het platform en de organisatie van congressen te gaan verkopen, en de focus te leggen op andere werkzaamheden. Maar hoe pak je dat dan aan, vroeg ik mij hardop af? Via mijn netwerk werd ik gewezen op Hans Minnaar van Florijnz. Bij Florijnz beschikken ze mede over veel ervaring in waardering en fusie- en overnamebemiddeling binnen de zorgsector, zoals e-health, kraamzorg en ggz. Een afspraak was daarna vlot gemaakt. Na enkele gesprekken om de Eerstelijns BV te kunnen doorgronden, heeft Hans met ondersteuning van Marnix de verkoop begeleid”, aldus Jan Erik.

Niets aan het toeval overgelaten

Hoe is verder het proces verlopen? De energieke ondernemer vervolgt; “Om te beginnen heb ik het persoonlijk contact enorm gewaardeerd. Er

wordt actief geluisterd en bewust geanticipeerd op de wensen, verwachtingen en mogelijkheden. Wat me ook is opgevallen, is de procesmatige aanpak. Volgens een heldere en doordachte route wordt er gewerkt. Daarbij wordt niets aan het toeval overgelaten. Je krijgt al snel de overtuiging op weg te zijn naar een zekere uitkomst. Dat is een heel goed gevoel, kan ik iedereen verzekeren. Het is de vasthoudendheid vanuit Florijnz richting de kopers die in het bijzonder tot de transactie geleid heeft.”

“Het is de vasthoudendheid vanuit Florijnz richting de kopers die tot de transactie geleid heeft.”

Jan Erik de Wildt – De Eerstelijns

Heel geslaagde verkoop en overdracht

En hoe laat de verkoop zich typeren? Jan Erik is daar duidelijk in; “Het is inmiddels 2019 en ik kan terugzien op een heel geslaagde verkoop en overdracht. Het team van Florijnz krijgt van mij een meer dan dikke voldoende, zelfs wel een cijfer 9. Het is overduidelijk een team met verstand van zaken. Dankzij hun expertise kan ik mijn energie nu inzetten op nieuwe uitdagingen. Uitdagingen waar ik nóg meer energie van krijg. Daarvoor ben ik Florijnz zeer erkentelijk.

Adviseurs van Florijnz staan altijd voor u klaar
Delen op: LinkedIn E-Mail

Connect with us

Wij komen graag met u in contact om te bespreken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.
Hans MinnaarOprichter en directeur

aanhef
Naam(Vereist)

Recente projecten

Verkoop van De Grabbelton

Kinderopvang Verkoop

Verkoop van Coffee3

Verkoop

Verkoop van GTP

Engineering Verkoop