Case

De Breed & Partners: strategisch partner na de begeleiding van een Management Buy Out

Het verhaal van De Breed & Partners

De Breed & Partners adviseert technologiebedrijven in Nederland bij het verkrijgen van financiering om innovatieve projecten van de grond te krijgen, te versnellen en/of naar de markt te brengen. Zo zijn ze heel sterk in het aanvragen van technologiesubsidies, waar ze hun aandacht al ruim 35 jaar op richtten. Daarnaast weet De Breed & Partners de weg te vinden naar de fiscale- en financiële instrumenten die in Nederland beschikbaar zijn om de ondernemer te helpen haar doel te bereiken. Ook helpen ze bedrijven door groeifases heen en om zichzelf goed op de kaart te zetten. Florijnz mocht De Breed & Partners begeleiden in een Management Buy Out, maar werd na de transactie gevraagd om strategisch partner te worden van De Breed & Partners.

Managing Directors Joost Emke en Arno van Klinken zijn zich bewust van de kracht van hun bedrijf. “Onze sterkte is het tijdig onderkennen wanneer we het stokje door moeten geven en specialisme in moeten huren om de klus te klaren”. De afgelopen jaren heeft De Breed & Partners zich dan ook verbonden aan verschillende gespecialiseerde partners- waarmee zij succesvol samenwerkt. Een daarvan is Florijnz. “Het specialisme van fusies en overnames is een vak op zich, dus dan vragen we Florijnz om dat voor ons op te pakken” aldus Arno van Klinken.

Het meest belangrijke is de klik met de ondernemer

“Wanneer je een partij introduceert bij je eigen klant moet dat goed voelen. Je moet erop kunnen vertrouwen dat de klant echt goed geholpen wordt en de relatie niet beschadigd raakt. Dat is een belangrijke reden waarom wij Florijnz prefereren ten aanzien van andere partijen”. De goede klik met Hans Minnaar en hun succesvolle samenwerking in het verleden maakten voor Joost en Arno de keuze voor Florijnz eenvoudig. “Ik vind het belangrijk dat je de taal spreekt van de ondernemer. Je kunt uiterst deskundig zijn ten aanzien van een financieel product en de markt ontzettend goed kennen, maar als je geen klik hebt met de ondernemer kom je geen centimeter vooruit”. Arno ziet Florijnz ook als een partij die ook erg veel waarde hecht aan de relatie met de ondernemer en is er van overtuigd dat dit Florijnz bonuspunten oplevert wanneer zij hun diensten onder de aandacht brengen van potentiële relaties. Ook is dit volgens hem iets dat gewaardeerd wordt als je al met elkaar in zee bent gegaan. “Dat heb ik zelf mogen ervaren met onze eigen Management Buy Out in 2013”.

Arno omschrijft Florijnz als een deskundige partner met verstand van de materie met veel inzicht in het ondernemerschap. “Florijnz ziet wat een ondernemer drijft. Het is niet allemaal puur en alleen gebaseerd op cijfers en feiten, maar ook op gevoel hebben voor de man of vrouw die de onderneming leidt”.

“De verwachting die ik van Florijnz had en nog steeds heb is uiterst realistisch. Florijnz voldoet volledig aan deze verwachting. Dat heeft te maken met het feit dat zij oog hebben voor de onderneming gecombineerd met hun grote deskundigheid. De Breed & Partners heeft alleen goede ervaringen met Florijnz”. Arno zou Florijnz dan ook zeker aanraden aan anderen. “Het is een partij die groeiende is, snel kan schakelen en geen onbekende is in de markt, met name die van participatie en overnames”.

Delen op: LinkedIn E-Mail

Connect with us

Wij komen graag met u in contact om te bespreken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.

aanhef
Naam(Vereist)
Hans MinnaarOprichter en directeur

Recente projecten

Verkoop van De Grabbelton

Kinderopvang Verkoop

Verkoop van Coffee3

Verkoop

Verkoop van GTP

Engineering Verkoop