Case

Annadiva: Verder groeien met financiering van het Bosch investeringsfonds

Het verhaal van Mariëlle van Werven van Annadiva

In 2011 heeft ondernemer Mariëlle van Werven e-commercebedrijf Annadiva opgericht. Ze was in het bijzonder gedreven om iets te ontwikkelen dat er op dat moment nog niet was op gebied van badkleding en lingerie. Sindsdien heeft het bedrijf een grote groei doorgemaakt. Florijnz heeft haar begeleid in haar zoektocht naar de beste vervolgstap. Dit werd een participatie in de onderneming door het Bosch investeringsfonds (BIF), waardoor Annadiva nu een eigen lingeriemerk kan gaan ontwikkelen.

“Hier komt zoveel meer bij kijken dan initieel gedacht. Dit begreep Florijnz meteen.”

– Mariëlle van Werven, Algemeen directeur @ Annadiva

‘Twee jaar geleden sprak ik Hans voor het eerst. Op dat moment was mijn bedrijf ruim 5 jaar oud, en hard gegroeid door de jaren heen. Ik was op dat moment aan het oriënteren hoe ik Annadiva het beste verder kon laten groeien. In de retail branche ga je al vrij snel denken aan distributie naar nog meer landen of een eigen merk. Misschien nog een uitbreiding door een overname van een andere partij of het verbreden van je assortiment. Ik merkte aan mezelf dat ik veel aan het proberen was; zoals heren boxershorts verkopen. Echter kom je dan ook snel tot de conclusie dat dat niet de doelgroep is waar Annadiva voor staat. Het wordt toch steeds lastiger om de volgende stap te bepalen.

Toen kwam het moment dat mijn man zei, ga eens met Hans praten om te sparren wat je verder met Annadiva wil. Dat was een goede tip. Ik ben namelijk gewoon Annadiva begonnen uit behoefte, maar heb nooit de intentie gehad om een groot bedrijf met personeel op te starten. Hier komt zoveel meer bij kijken dan initieel gedacht. ik ben nog steeds het liefste met het product bezig en de ontwikkeling daarvan. Dit begreep Florijnz meteen. Er zijn toen veel gesprekken geweest over wat ik wil, wat de mogelijkheden zijn voor Annadiva, hoe de markt in elkaar zit qua financiering, overnames..’

Hoe heeft Florijnz jou geholpen?

‘Het is een lang traject geweest, daardoor heeft Florijnz me bij heel veel zaken goed geholpen. In het begin was dit vooral strategische advies van Hans, maar in een latere fase heeft Marieke echt heel veel waarde toegevoegd, letterlijk en figuurlijk. Ik ben door Marieke heel goed geholpen in de financiële ondersteuning toen mijn controller met zwangerschapsverlof was. Marieke heeft toen echt ontzorgd en heel veel dingen gedaan die normaal mijn controller zou doen.

Florijnz heeft geholpen bij de voorbereidingen van de pitch voor groeifinanciering en rondgevraagd in hun netwerk van investeerders. Zonder hun hulp had ik geen toegang gehad tot die ervaring en dat netwerk. Florijnz heeft het informatie memorandum opgesteld, uitgezet en de reacties daarop geanalyseerd en gefilterd. Doordat Florijnz je begeleidt in het hele proces leer je welke richting je op moet gaan denken, en dat zorgt dan ook weer voor waarde vermeerdering van je onderneming. Er zijn geen overhaaste dingen gedaan. Er is altijd gegaan voor de beste oplossing en de lange termijn. Florijnz is geen partij die snel geld wil verdienen, en de eerste en de beste investeerder aanpakt. Er wordt echt gezocht naar de lange termijn oplossing.

Voor mij als ondernemer is het natuurlijk ook een heel proces. Aan de ene kant weet je dat je een volgende stap moet zetten, om verder te kunnen groeien. Maar daar moet je zelf ook goed over nadenken, en achter staan, en vooral aan het idee wennen. Je verbindt je aan iets voor een langere periode, niet voor een aantal weken of maanden. Je draait het ook niet zomaar terug. En dan is het wel heel fijn dat je daar de tijd voor krijgt, maar daar ook over kunt sparren.

Ik deed zoiets voor de eerste keer, dus het is fijn dat er iemand is die aangeeft welke stappen er nodig zijn om uiteindelijk terug te kijken op een succesvolle transactie. Sneller is niet altijd beter. En als ik kijk naar de samenwerking met BIF nu, daar was de organisatie nog niet klaar voor geweest een jaar geleden. En ik was daar zelf ook nog niet klaar voor. Ik heb zelf ook heel veel geleerd tijdens dit proces.’

Waarom zou je Florijnz bij anderen aanbevelen?

‘Door de lange termijn gedachte, de facetten waar kennis van is; niet alleen de kennis van het proces maar ook het verdiepen in mijn bedrijf. Echt die persoonlijke betrokkenheid. Het is gewoon fijn dat het niet een mega groot bedrijf is. Er wordt echt goed gekeken naar jou als persoon, en welke situatie voor jou het beste gaat uitpakken. Er wordt minder naar de cijfers onderaan de streep gekeken, maar naar ‘waar ben jij als ondernemer uiteindelijk gelukkig mee’. Wat is goed voor het bedrijf en voor een duurzame toekomst. En zo krijg je uiteindelijk een situatie waar iedereen vrolijk van wordt…’

Delen op: LinkedIn E-Mail

Connect with us

Wij komen graag met u in contact om te bespreken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.

aanhef
Naam(Vereist)
Marieke Klaassen van BeurdenPartner

Recente projecten

Verkoop van De Grabbelton

Kinderopvang Verkoop

Verkoop van Coffee3

Verkoop

Verkoop van GTP

Engineering Verkoop