Welkom bij Florijnz Corporate Finance
EN NL
Taal:
’s-Hertogenbosch - Amsterdam - Enschede +31 (0)85 023 9405
Weer een passie verzilverd met Advanced Mechanical Engineers

Florijnz is trots te vermelden dat wij Marcel Schumacher zijn passie hebben kunnen verzilveren. Marcel heeft Florijnz gekozen om hem te begeleiden bij het verkoopproces van Advanced Mechanical Engineers.

 

TT-Engineering nieuwe eigenaar van Advanced Mechanical Engineers

Met ingang van 28 februari 2020 is TT-Engineering eigenaar van Advanced Mechanical Engineers (AME), gevestigd te Nieuwkuijk. Het werktuigbouwkundig ingenieursbureau met kantoren in Zwolle, Enschede en Arnhem heeft overeenstemming bereikt met DGA M. Schumacher over de aankoop van AME. De overname van AME past binnen de groeistrategie van TT-Engineering. Algemeen directeur van TT-Engineering A. Guis zegt daarover: “De toevoeging van AME aan onze organisatie is een mooie uitbreiding van en aanvulling op onze huidige activiteiten. AME behoudt haar naam en identiteit en zal daarmee naast TT-Engineering in de markt blijven opereren.”

Synergievoordelen van de overname

Ingenieursbureau TT-Engineering is al sinds de oprichting in 1988 gespecialiseerd in mechanical engineering. In de loop der jaren is aan veel mooie en uitdagende projecten gewerkt voor opdrachtgevers in de machinebouw, automotive, aerospace, scheepsbouw, energietechniek en foodmachinery. Guis: “In goede en moeilijkere jaren hebben wij goed ingespeeld op de veranderende omstandigheden, door toekomstgericht te investeren in onze professionals en te bouwen aan langdurige relaties. Dit alles heeft TT-Engineering gemaakt tot een betrokken partner voor duurzame en verrassende ontwikkeling in werktuigbouwkundige engineering. AME is centraal gelegen in de driehoek ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Breda. In deze regio zijn veel industriële bedrijven gevestigd. Vanuit onze vestigingen in Zwolle, Enschede en Arnhem deden wij al enige zaken in deze regio, maar vanuit AME zullen wij die nu veel directer kunnen bedienen. De combinatie TT-Engineering en AME betekent tevens dat er bij beide partijen naast synergievoordeel op administratief gebied een mooie kruisbestuiving van kennis kan ontstaan en grotere projecten opgepakt kunnen worden. Waar TT-Engineering veel ervaring heeft in de machinebouw, automotive en aerospace heeft AME veel ervaring in de foodsector en verpakkingsindustrie. Daarin kunnen wij elkaar goed aanvullen en kennis met elkaar delen. De nieuwe schaalgrootte biedt ook meer mogelijkheden om gezamenlijk te voorzien in gedegen opleidingen en cursussen voor onze engineers. Daarmee creëren wij meerwaarde voor de projecten die onze opdrachtgevers ons toevertrouwen.”

Gevolgen voor AME

AME is een ingenieursbureau in Nieuwkuijk met 12 jaar ervaring en expertise binnen de branches foodsector, verpakkingsindustrie, machinebouw en transportindustrie. Guis: “Naast dat de aandelen zijn overgegaan, zullen wij de komende tijd kijken naar mogelijke synergiën op het gebied van administratieve processen, loopbaanontwikkeling van medewerkers en marktbenadering. Voor onze opdrachtgevers zal dit een uitbreiding betekenen van capaciteit, kennis en ervaring. AME blijft een zelfstandige B.V. Natuurlijk zal AME net als TT-Engineering blijven inspelen op veranderingen in de technische markt”. Om aan te blijven sluiten bij de klantbehoefte zal zowel AME als TT-Engineering inzetten op investering in kennis, kunde en een solide groei.

Afscheid directeur AME

Met de verkoop van AME treedt M. Schumacher terug als directeur. Voorlopig blijft Schumacher als adviseur betrokken bij AME, voor een goede overdracht aan A. Guis, algemeen directeur van TT-Engineering. Als werktuigbouwkundig engineer doorliep Guis in zijn carrière alle bedrijfsprocessen in de supply chain; van engineering en werkvoorbereiding, naar eindverantwoordelijke voor productie- en projectorganisaties.

Guis: “Met de medewerkers van AME wil ik samenwerken op basis van respect en vertrouwen, waarbij ik hun ontwikkeling graag faciliteer door te focussen op persoonlijke kwaliteiten en hoe die zo goed mogelijk benut en versterkt kunnen worden”. Zijn focus voor de kortere termijn ligt op het leren kennen van de medewerkers en hun kwaliteiten. Door met hen in verbinding te komen zet hij in op een langdurige verbinding met AME.

 

Wilt u ook een succesverhaal rondom de verkoop van uw onderneming? Neem dan nu contact op via ons contactformulier.

Weet u nog niet zeker of u klaar bent voor het verzilveren van uw passie? Wij kunnen het gesprek met u aangaan.

Zilvermetergesprek aanvragen

Neem contact met mij op

Beginnen is de eerste stap; zo eenvoudig is het. De (ver)koop van een onderneming is voor iedereen en elk bedrijf anders.

Op basis van een oriënterend gesprek met u wordt er overzicht gecreëerd in de feiten en emoties. Door een heldere analyse wordt u al gauw in een volgende versnelling gezet. U krijgt er inzicht in of het bedrijf geschikt is voor een strategische (ver)koop, welk mogelijk plan daarbij past en hoelang het proces gaat duren. Maak snel een afspraak voor heldere antwoorden op uw vragen.

Stuur e-mail › Bel ons: +31 (0)85 023 9405

7 dagen per week bereikbaar:
Werkdagen: 09.00 - 22.00 uur
Weekend: 09.00 - 17.00 uur


Uw naam:
Ik heb een vraag over:
Uw e-mail:
Uw telefoonnummer: (niet verplicht)

Florijnz is uw corporate finance adviseur op het gebied van bedrijfsfinanciering, overname van of (ver)koop van uw onderneming. Onafhankelijk, deskundig en resultaatgericht.
  • Bedrijf laten waarderen?
  • Bedrijf verkopen in ‘s-Hertogenbosch?
  • Advies bij overname?

’s-Hertogenbosch


Lekkerbeetjesstraat 1
5211 AL ‘s-Hertogenbosch

Amsterdam


A.J. Ernststraat 595c
1082 LD Amsterdam

Enschede


Oliemolensingel 175
7511 BB Enschede

Contact


Telefoon: +31 (0)85 023 9405
E-mail:: info@florijnz.nl
© 2020 Florijnz Corporate Finance