Welkom bij Florijnz Corporate Finance
EN NL
Taal:
’s-Hertogenbosch - Amsterdam +31 (0)85 023 9405
“Zowel strategisch als procesmatig heeft Florijnz ons uitstekend begeleid. Een zeer professionele partner die ons haarfijn aanvoelde” Het verhaal van Van Spaendonck Services

Van Spaendonck Services is een prominente speler die accountants, ondernemers en werknemers ondersteunt bij personeelsgerelateerde vraagstukken. Als onderdeel van de Van Spaendonck Groep (187 medewerkers) gelooft Services sterk in de kracht van samenwerking. Maar óók in focus. Mede daarom werd besloten om afscheid te nemen van dochteronderneming VSP Risk. Een delicate opdracht in een markt waar iedereen elkaar kent.

Als onafhankelijk intermediair was VSP Risk enigszins een vreemde eend in de bijt binnen Van Spaendonck Services. VSP Risk richt zich immers op persoonlijke dienstverlening rondom verzekeringen, terwijl Van Spaendonck Services gespecialiseerd is in digitale dienstverlening. Daarom werd besloten om VSP Risk te verkopen aan een intermediairbedrijf.

Onder de radar
Volgens directielid Ruud van Leeuwen was al snel duidelijk dat hiervoor externe expertise gezocht moest worden: “De aan- en verkoop van een bedrijf is een vak apart. Bovendien ging het hier om een vrij specifiek bedrijf in een kleine markt. Dan moet je onder de radar kunnen opereren.”

Meteen na de eerste kennismaking wist Ruud dat Florijnz hiervoor de juiste competenties had. “We hebben ook een partij overwogen die juist thuis was in de verzekeringswereld. Maar we wisten al snel: dit vraagt om een expert op het gebied van overnames en corporate finance.”

Positie versterkt
Die eerste indruk werd al snel bewaarheid. Florijnz stelde een propositie, een strategisch plan en een prospectus op. “En daarmee legden ze de basis onder een succesvol traject”, aldus Ruud. “Wij zaten zelf te veel in de business om alle mogelijkheden goed op een rij te krijgen. Doordat zij er van afstand naar keken – én met een andere blik – hebben ze onze positie versterkt en ons speelveld verruimd.”

Daarbij legde Florijnz andere prioriteiten dan Ruud en zijn collega’s zelf gedaan zouden hebben. “Ze hebben ons diverse keren verrast. In positieve zin welteverstaan, want juist op die punten werd het verschil gemaakt. Neem de prospectus: ze hadden een duidelijke visie op wat daar wel en niet in moest staan. Maar denk ook aan de besprekingen: wie moet daar wel bij aanwezig zijn en wie niet? Ze dachten over elk detail na.”

Traject in handen
Daarnaast bleek Florijnz een bekwame procesregisseur. Ruud: “Ze namen het traject stevig in handen. Ze traden op wanneer dat nodig was, maar namen ook gas terug wanneer juist dát wenselijk was. Ze snapten welke gevoeligheden er speelden en hadden oog voor de belangen van alle stakeholders. Dat heeft ons erg geholpen, ook in ons interne traject. Want ook dat moest uiterst zorgvuldig verlopen.”

Al met al was het een intensieve onderneming, stelt Ruud vast. “Eerlijk is eerlijk: intensiever dan wij hadden verwacht. Dan is het extra plezierig als je terug kunt vallen op de ervaring van een ander.”

Goede deal voor iedereen
Maar het resultaat mocht er zijn: VSP Risk werd voor een prima prijs verkocht en er werden goede afspraken gemaakt over de betrokken medewerkers. Ruud: “Ook tijdens de onderhandelingen voelde Florijnz haarfijn aan wat we belangrijk vonden: niet alleen die prijs, maar ook het belang van de medewerkers. Mede daardoor hebben we een deal gesloten die voor iedereen wenselijk was.”

Ruud en zijn collega’s bij Van Spaendonck kijken daarom tevreden terug. “We zijn nu een aantal maanden verder, en het lijkt er nog steeds op dat alles gaat zoals gepland. Aan het begin van het traject wisten we vrij precies dat we hier wilden uitkomen. Maar hoe we dat moesten bereiken, was voor ons onduidelijk. Dat heeft Florijnz meer dan uitstekend voor ons ingevuld.”

Certificering

Florijnz is aangesloten bij de belangrijkste expertise organisaties op het gebied van waardering en fusies & overnames. Hierdoor beschikt Florijnz altijd over essentiële en actuele kennis. 2018: Genomineerd voor  FD Gazelle 2018 en winnaar Fusie & Overname Award 2018 categorie “Overnameadviseur van het jaar” Brookz / Dealsuite   2017: Genomineerd voor  FD Gazelle 2017  2016: Genomineerd voor  FD Gazelle 2016 (31e) en Fusie en Overname adviseur van het jaar 2016 (Brookz) 2015: Genomineerd voor Fusie en Overname adviseur van het jaar 2015 (Brookz) en tweede bij DCFA deal of the year award 2015 (fusie Syncasso) 2014: Bijzondere vermelding DCFA deal of the year award voor eerste Management Buy Out (MBO) gefinancierd met crowdfunding

DCFA

De Dutch Corporate Finance Association is een landelijke vereniging voor financiële professionals. De DCFA is met circa 200 individuele leden de grootste vereniging op haar gebied en stelt zich ten doel kennis te delen en een netwerk te creëren voor managers en ondernemers uit de zakelijke financiële sector, met Corporate Finance en fusies & overnames als specialisme.

(English) NiRV

Florijnz is ook aangesloten bij het NiRV. Dit is de beroepsvereniging waarbij alle Register Valuators in Nederland zijn aangesloten. Een Register Valuator of RV’er is een financieel deskundige die gespecialiseerd is in de bepaling van de waarde van een onderneming. Hoewel het waarderen van bedrijven een relatief nieuw vakgebied is, wordt het steeds vanzelfsprekender om in verschillende situaties een RV’er in te schakelen. Niet iedereen mag zich RV’er noemen. Een RV’er heeft door een tweejarige postdoctorale opleiding de kennis en expertise opgebouwd om een onderneming te waarderen en om de meest complexe waarderingsvraagstukken uit te voeren. Na de opleiding wordt de kennis gewaarborgd door een systeem van permanente educatie.

Neem contact met mij op

Beginnen is de eerste stap; zo eenvoudig is het. De (ver)koop van een onderneming is voor iedereen en elk bedrijf anders.

Op basis van een oriënterend gesprek met u wordt er overzicht gecreëerd in de feiten en emoties. Door een heldere analyse wordt u al gauw in een volgende versnelling gezet. U krijgt er inzicht in of het bedrijf geschikt is voor een strategische (ver)koop, welk mogelijk plan daarbij past en hoelang het proces gaat duren. Maak snel een afspraak voor heldere antwoorden op uw vragen.

Stuur e-mail › Bel ons: +31 (0)85 023 9405

7 dagen per week bereikbaar:
Werkdagen: 09.00 - 22.00 uur
Weekend: 09.00 - 17.00 uur


Uw naam:
Ik heb een vraag over:
Uw e-mails:
Uw telefoonnummer: (niet verplicht)

Florijnz is uw corporate finance adviseur op het gebied van bedrijfsfinanciering, overname van of (ver)koop van uw onderneming. Onafhankelijk, deskundig en resultaatgericht.
  • Bedrijf laten waarderen?
  • Bedrijf verkopen in ‘s-Hertogenbosch?
  • Advies bij overname?

’s-Hertogenbosch


Lekkerbeetjesstraat 1
5211 AL ‘s-Hertogenbosch

Amsterdam


A.J. Ernststraat 595c
1082 LD Amsterdam

Contact


Telefoon: +31 (0)85 023 9405
E-mail:: info@florijnz.nl

Werken bij Florijnz ›


© 2019 Florijnz Corporate Finance