Welkom bij Florijnz Corporate Finance
EN NL
Taal:
’s-Hertogenbosch - Amsterdam +31 (0)85 023 9405
“Met Florijnz hebben wij de scenario’s en mogelijkheden voor de toekomst ontdekt” Het verhaal van ChemConnection

Het verhaal van ChemConnection

‘De tranen van Oss stolden in trots’ kopte dagblad Trouw twee jaar geleden. Na het massaontslag van 1100 onderzoekers bij medicijnenfabrikant MSD in 2011, kwam het Ossche Pivot Park terug met de ontwikkeling van tientallen start-ups. Een daarvan is ChemConnection, opgericht in 2012 door CEO Gerjan Kemperman en COO Ferry Brands. De in Oss uitgeroepen ‘veelbelovend ondernemers van 2014’ zijn sinds vorige maand met hun bedrijf werkzaam onder de vlag van de Ardena Group. “Met Florijnz hebben wij de scenario’s en mogelijkheden voor de toekomst ontdekt.”

Gerjan en Ferry kennen elkaar uit de tijd dat zij collega’s waren bij Organon in Oss, nog het meest bekend van het op de markt brengen van de anticonceptiepil in de jaren zestig. Zij besluiten samen verder te gaan wanneer moederbedrijf MSD in 2011 de researchafdeling afstoot en trekken in een leeg gebouw met laboratoriumruimte op het Pivot Park.

Met ChemConnection helpen zij farmaceutische bedrijven die zich bezighouden met de vroege ontwikkeling van medicijnen. Wanneer deze bedrijven een nieuw potentieel geneesmiddel hebben ontdekt, zijn grotere hoeveelheden van hun nieuwe stof nodig om veiligheidsstudies op dieren en daarna klinische studies op mensen uit te kunnen voeren. ChemConnection heeft de kennis, apparatuur en kwaliteitssystemen om die nieuwe farmaceutische producten voor mensen te ontwikkelen en te produceren, in de juiste hoeveelheid benodigde kilogrammen en met oog voor kwaliteit en veiligheid. Al met al “een technisch hoogstandje”, aldus Gerjan.

Oog voor de buitenwereld

De mannen zijn vijf jaar bezig – ChemConnection kent op dat moment zestig
werknemers – als de toegenomen marktbehoefte aan een totaalpakket van diensten hen doet besluiten om de volgende stap in hun bedrijfsproces te gaan zetten. Gerjan: “Ook in de farmacie ontstaan consortia van bedrijven die elk hun specifieke diensten leveren en zo – als de kralen aan een ketting – een breder dienstenpakket, bijvoorbeeld een hele clinical supply chain, kunnen bieden aan de kleine bedrijven waar wij voor werken.”

Zo meldt de overkoepelde medicijnontwikkelaar Ardena Group zich bij ChemConnection; zij zien graag een producent van actieve ingrediënten voor medicijnen bij hen aangesloten. Op dat moment zijn Gerjan en Ferry net de gesprekken gestart met Florijnz. “Als onafhankelijke en deskundige partij op het gebied van corporate finance hebben zij oog voor de keuzes waar de ondernemer voor komt te staan. Dat werd meteen duidelijk met het op de deur kloppen van Ardena en twee andere partijen: met wie ga je verder praten en hoe presenteer je jezelf dan als bedrijf? Florijnz legde ons de verschillende mogelijkheden voor waarmee we onze onderneming naar een volgende stap konden brengen en zo we leerden de wereld buiten ons bedrijf beter kennen”, aldus Ferry.

Realistische kansen

Met een 29 pagina’s tellend bedrijfsprofiel stelde Florijnz ChemConnection aan die wereld voor. Gerjan: “De deskundigheid bleek hier uit de realistische groeiscenario’s en prognoses voor ons bedrijf voor 2020. De input van Florijnz was hierbij cruciaal; zo’n mooi en gedegen verhaal, met alle informatie die partijen nodig hebben voor de beoordeling en waardering van ChemConnection, hadden we zelf niet kunnen samenstellen.” 

“Alle elementen die nodig zijn om een overname te laten slagen – proceskennis, financiële en juridische expertise, onderhandelingsvaardigheden en het bereiken van een duurzame transactie – zijn bij Florijnz aanwezig”, vervolgt Ferry. “Zoals wij nu met onze specialistische kennis een supply chain vormen met andere bedrijven onder de vleugels van de Ardena Group, zo heeft Florijnz ons ook een totaalpakket van kennis aangeboden. Zij zagen als eerste in de Ardena Group onze partner voor de toekomst!”

Certificering

Florijnz is aangesloten bij de belangrijkste expertise organisaties op het gebied van waardering en fusies & overnames. Hierdoor beschikt Florijnz altijd over essentiële en actuele kennis. 2018: Genomineerd voor  FD Gazelle 2018 en winnaar Fusie & Overname Award 2018 categorie “Overnameadviseur van het jaar” Brookz / Dealsuite   2017: Genomineerd voor  FD Gazelle 2017  2016: Genomineerd voor  FD Gazelle 2016 (31e) en Fusie en Overname adviseur van het jaar 2016 (Brookz) 2015: Genomineerd voor Fusie en Overname adviseur van het jaar 2015 (Brookz) en tweede bij DCFA deal of the year award 2015 (fusie Syncasso) 2014: Bijzondere vermelding DCFA deal of the year award voor eerste Management Buy Out (MBO) gefinancierd met crowdfunding

DCFA

De Dutch Corporate Finance Association is een landelijke vereniging voor financiële professionals. De DCFA is met circa 200 individuele leden de grootste vereniging op haar gebied en stelt zich ten doel kennis te delen en een netwerk te creëren voor managers en ondernemers uit de zakelijke financiële sector, met Corporate Finance en fusies & overnames als specialisme.

(English) NiRV

Florijnz is ook aangesloten bij het NiRV. Dit is de beroepsvereniging waarbij alle Register Valuators in Nederland zijn aangesloten. Een Register Valuator of RV’er is een financieel deskundige die gespecialiseerd is in de bepaling van de waarde van een onderneming. Hoewel het waarderen van bedrijven een relatief nieuw vakgebied is, wordt het steeds vanzelfsprekender om in verschillende situaties een RV’er in te schakelen. Niet iedereen mag zich RV’er noemen. Een RV’er heeft door een tweejarige postdoctorale opleiding de kennis en expertise opgebouwd om een onderneming te waarderen en om de meest complexe waarderingsvraagstukken uit te voeren. Na de opleiding wordt de kennis gewaarborgd door een systeem van permanente educatie.

Neem contact met mij op

Beginnen is de eerste stap; zo eenvoudig is het. De (ver)koop van een onderneming is voor iedereen en elk bedrijf anders.

Op basis van een oriënterend gesprek met u wordt er overzicht gecreëerd in de feiten en emoties. Door een heldere analyse wordt u al gauw in een volgende versnelling gezet. U krijgt er inzicht in of het bedrijf geschikt is voor een strategische (ver)koop, welk mogelijk plan daarbij past en hoelang het proces gaat duren. Maak snel een afspraak voor heldere antwoorden op uw vragen.

Stuur e-mail › Bel ons: +31 (0)85 023 9405

7 dagen per week bereikbaar:
Werkdagen: 09.00 - 22.00 uur
Weekend: 09.00 - 17.00 uur


Uw naam:
Ik heb een vraag over:
Uw e-mails:
Uw telefoonnummer: (niet verplicht)

Florijnz is uw corporate finance adviseur op het gebied van bedrijfsfinanciering, overname van of (ver)koop van uw onderneming. Onafhankelijk, deskundig en resultaatgericht.
  • Bedrijf laten waarderen?
  • Bedrijf verkopen in ‘s-Hertogenbosch?
  • Advies bij overname?

’s-Hertogenbosch


Lekkerbeetjesstraat 1
5211 AL ‘s-Hertogenbosch

Amsterdam


A.J. Ernststraat 595c
1082 LD Amsterdam

Contact


Telefoon: +31 (0)85 023 9405
E-mail:: info@florijnz.nl

Werken bij Florijnz ›


© 2019 Florijnz Corporate Finance