Welkom bij Florijnz Corporate Finance
EN NL
Taal:
’s-Hertogenbosch - Amsterdam - Enschede +31 (0)85 023 9405
"Er is altijd gegaan voor de beste oplossing en de lange termijn." Het verhaal van Mariëlle van Werven van Annadiva

In 2011 heeft ondernemer Mariëlle van Werven e-commercebedrijf Annadiva opgericht. Ze was in het bijzonder gedreven om iets te ontwikkelen dat er op dat moment nog niet was op gebied van badkleding en lingerie. Sindsdien heeft het bedrijf een grote groei doorgemaakt. Florijnz heeft haar begeleid in haar zoektocht naar de beste vervolgstap. Dit werd een participatie in de onderneming door het Bosch investeringsfonds (BIF), waardoor Annadiva nu een eigen lingeriemerk kan gaan ontwikkelen.

‘Twee jaar geleden sprak ik Hans voor het eerst. Op dat moment was mijn bedrijf ruim 5 jaar oud, en hard gegroeid door de jaren heen. Ik was op dat moment aan het oriënteren hoe ik Annadiva het beste verder kon laten groeien. In de retail branche ga je al vrij snel denken aan distributie naar nog meer landen of een eigen merk. Misschien nog een uitbreiding door een overname van een andere partij of het verbreden van je assortiment. Ik merkte aan mezelf dat ik veel aan het proberen was; zoals heren boxershorts verkopen. Echter kom je dan ook snel tot de conclusie dat dat niet de doelgroep is waar Annadiva voor staat. Het wordt toch steeds lastiger om de volgende stap te bepalen.

Toen kwam het moment dat mijn man zei, ga eens met Hans praten om te sparren wat je verder met Annadiva wil. Dat was een goede tip. Ik ben namelijk gewoon Annadiva begonnen uit behoefte, maar heb nooit de intentie gehad om een groot bedrijf met personeel op te starten. Hier komt zoveel meer bij kijken dan initieel gedacht. ik ben nog steeds het liefste met het product bezig en de ontwikkeling daarvan. Dit begreep Florijnz meteen. Er zijn toen veel gesprekken geweest over wat ik wil, wat de mogelijkheden zijn voor Annadiva, hoe de markt in elkaar zit qua financiering, overnames..’

Hoe heeft Florijnz jou geholpen?

‘Het is een lang traject geweest, daardoor heeft Florijnz me bij heel veel zaken goed geholpen. In het begin was dit vooral strategische advies van Hans, maar in een latere fase heeft Marieke echt heel veel waarde toegevoegd, letterlijk en figuurlijk. Ik ben door Marieke heel goed geholpen in de financiële ondersteuning toen mijn controller met zwangerschapsverlof was. Marieke heeft toen echt ontzorgd en heel veel dingen gedaan die normaal mijn controller zou doen.

Florijnz heeft geholpen bij de voorbereidingen van de pitch voor groeifinanciering en rondgevraagd in hun netwerk van investeerders. Zonder hun hulp had ik geen toegang gehad tot die ervaring en dat netwerk. Florijnz heeft het informatie memorandum opgesteld, uitgezet en de reacties daarop geanalyseerd en gefilterd. Doordat Florijnz je begeleidt in het hele proces leer je welke richting je op moet gaan denken, en dat zorgt dan ook weer voor waarde vermeerdering van je onderneming. Er zijn geen overhaaste dingen gedaan. Er is altijd gegaan voor de beste oplossing en de lange termijn. Florijnz is geen partij die snel geld wil verdienen, en de eerste en de beste investeerder aanpakt. Er wordt echt gezocht naar de lange termijn oplossing.

Voor mij als ondernemer is het natuurlijk ook een heel proces. Aan de ene kant weet je dat je een volgende stap moet zetten, om verder te kunnen groeien. Maar daar moet je zelf ook goed over nadenken, en achter staan, en vooral aan het idee wennen. Je verbindt je aan iets voor een langere periode, niet voor een aantal weken of maanden. Je draait het ook niet zomaar terug. En dan is het wel heel fijn dat je daar de tijd voor krijgt, maar daar ook over kunt sparren.

Ik deed zoiets voor de eerste keer, dus het is fijn dat er iemand is die aangeeft welke stappen er nodig zijn om uiteindelijk terug te kijken op een succesvolle transactie. Sneller is niet altijd beter. En als ik kijk naar de samenwerking met BIF nu, daar was de organisatie nog niet klaar voor geweest een jaar geleden. En ik was daar zelf ook nog niet klaar voor. Ik heb zelf ook heel veel geleerd tijdens dit proces.’

Waarom zou je Florijnz bij anderen aanbevelen?

‘Door de lange termijn gedachte, de facetten waar kennis van is; niet alleen de kennis van het proces maar ook het verdiepen in mijn bedrijf. Echt die persoonlijke betrokkenheid. Het is gewoon fijn dat het niet een mega groot bedrijf is. Er wordt echt goed gekeken naar jou als persoon, en welke situatie voor jou het beste gaat uitpakken. Er wordt minder naar de cijfers onderaan de streep gekeken, maar naar ‘waar ben jij als ondernemer uiteindelijk gelukkig mee’. Wat is goed voor het bedrijf en voor een duurzame toekomst. En zo krijg je uiteindelijk een situatie waar iedereen vrolijk van wordt…’

Nominaties

Florijnz is aangesloten bij de belangrijkste expertise organisaties op het gebied van waardering en fusies & overnames. Hierdoor beschikt Florijnz altijd over essentiële en actuele kennis.2019: Genomineerd voor Fusie & Overname Award 2019 categorie “Overnamekantoor van het jaar – medium” Brookz / Dealsuite
2018: Genomineerd voor  FD Gazelle 2018 en winnaar Fusie & Overname Award 2018 categorie “Overnameadviseur van het jaar” Brookz / Dealsuite
2017: Genomineerd voor  FD Gazelle 2017 

   2016: Genomineerd voor  FD Gazelle 2016 (31e) en Fusie en Overname adviseur van het jaar 2016 (Brookz) 2015: Genomineerd voor Fusie en Overname adviseur van het jaar 2015 (Brookz) en tweede bij DCFA deal of the year award 2015 (fusie Syncasso) 2014: Bijzondere vermelding DCFA deal of the year award voor eerste Management Buy Out (MBO) gefinancierd met crowdfunding

DCFA

De Dutch Corporate Finance Association is een landelijke vereniging voor financiële professionals. De DCFA is met circa 200 individuele leden de grootste vereniging op haar gebied en stelt zich ten doel kennis te delen en een netwerk te creëren voor managers en ondernemers uit de zakelijke financiële sector, met Corporate Finance en fusies & overnames als specialisme.

NiRV

Florijnz is ook aangesloten bij het NiRV. Dit is de beroepsvereniging waarbij alle Register Valuators in Nederland zijn aangesloten. Een Register Valuator of RV’er is een financieel deskundige die gespecialiseerd is in de bepaling van de waarde van een onderneming. Hoewel het waarderen van bedrijven een relatief nieuw vakgebied is, wordt het steeds vanzelfsprekender om in verschillende situaties een RV’er in te schakelen. Niet iedereen mag zich RV’er noemen. Een RV’er heeft door een tweejarige postdoctorale opleiding de kennis en expertise opgebouwd om een onderneming te waarderen en om de meest complexe waarderingsvraagstukken uit te voeren. Na de opleiding wordt de kennis gewaarborgd door een systeem van permanente educatie.

Neem contact met mij op

Beginnen is de eerste stap; zo eenvoudig is het. De (ver)koop van een onderneming is voor iedereen en elk bedrijf anders.

Op basis van een oriënterend gesprek met u wordt er overzicht gecreëerd in de feiten en emoties. Door een heldere analyse wordt u al gauw in een volgende versnelling gezet. U krijgt er inzicht in of het bedrijf geschikt is voor een strategische (ver)koop, welk mogelijk plan daarbij past en hoelang het proces gaat duren. Maak snel een afspraak voor heldere antwoorden op uw vragen.

Stuur e-mail › Bel ons: +31 (0)85 023 9405

7 dagen per week bereikbaar:
Werkdagen: 09.00 - 22.00 uur
Weekend: 09.00 - 17.00 uur


Uw naam:
Ik heb een vraag over:
Uw e-mail:
Uw telefoonnummer: (niet verplicht)

Florijnz is uw corporate finance adviseur op het gebied van bedrijfsfinanciering, overname van of (ver)koop van uw onderneming. Onafhankelijk, deskundig en resultaatgericht.
  • Bedrijf laten waarderen?
  • Bedrijf verkopen in ‘s-Hertogenbosch?
  • Advies bij overname?

’s-Hertogenbosch


Lekkerbeetjesstraat 1
5211 AL ‘s-Hertogenbosch

Amsterdam


A.J. Ernststraat 595c
1082 LD Amsterdam

Enschede


Oliemolensingel 175
7511 BB Enschede

Contact


Telefoon: +31 (0)85 023 9405
E-mail:: info@florijnz.nl
© 2021 Florijnz Corporate Finance