Welkom bij Florijnz Corporate Finance
EN NL
Taal:
’s-Hertogenbosch - Amsterdam - Enschede +31 (0)85 023 9405
Groei zonder aandelenbelang of zekerheden af te staan?

De Nederlandse financieringsmarkt is de afgelopen jaren flink veranderd.  De banken zijn na een aantal jaren weer terug van weggeweest, maar de tijd dat de huisbank de enige externe financieringsbron is van de onderneming, ligt voorgoed achter ons. Dit maakt het er overigens voor de ondernemer niet gemakkelijker op. Het is in deze tijd de uitdaging om de juiste financiering te organiseren tegen de juiste voorwaarden, die het beste past bij de onderneming.

Geen afdracht van aandelen of zekerheden, wel cashflow
Bij snelle groei of bij een overname, kan het gebrek aan zekerheden een obstakel zijn om de financiering rond te krijgen bij de bank. Zeker als dit ook nog eens gecombineerd is met een (te) lage solvabiliteit. Voorheen was de onderneming aangewezen op versterking van het eigen vermogen. Niet altijd het meest wenselijke wanneer je als ondernemer snel groeit en verwacht dat de waarde van de onderneming in de komende jaren flink toeneemt. Natuurlijk zijn er regelingen vanuit de overheid die de bankgaranties kan bieden, maar deze regelingen hebben ook grenzen en specifieke nadelen.

Staar je niet blind op tarief
Er zijn diverse partijen die juist in de groeifase, of op het moment dat een overname speelt, een goede oplossing kunnen bieden. Goed ondernemerschap, marktpotentie en cashflow zijn de belangrijkste criteria voor het verstrekken van een financiering. Afhankelijk van de financier kan de lening; achtergesteld worden, kan er een Grace periode (aflossingsvrije periode) afgesproken worden en kan de rente opgerold worden. Dit alles passend bij de cashflow van de onderneming. Het rentetarief van een dergelijke financiering is wel fors hoger dan een reguliere bankfinanciering. Echter kan dit nadeel in een periode van flinke waardegroei van de onderneming, ruim opwegen tegen het aantrekken van eigen vermogen.

Meer weten? Neem gerust contact op via info@florijnz.nl of ons contactformulier

Neem contact met mij op

Beginnen is de eerste stap; zo eenvoudig is het. De (ver)koop van een onderneming is voor iedereen en elk bedrijf anders.

Op basis van een oriënterend gesprek met u wordt er overzicht gecreëerd in de feiten en emoties. Door een heldere analyse wordt u al gauw in een volgende versnelling gezet. U krijgt er inzicht in of het bedrijf geschikt is voor een strategische (ver)koop, welk mogelijk plan daarbij past en hoelang het proces gaat duren. Maak snel een afspraak voor heldere antwoorden op uw vragen.

Stuur e-mail › Bel ons: +31 (0)85 023 9405

7 dagen per week bereikbaar:
Werkdagen: 09.00 - 22.00 uur
Weekend: 09.00 - 17.00 uur


Uw naam:
Ik heb een vraag over:
Uw e-mail:
Uw telefoonnummer: (niet verplicht)

Florijnz is uw corporate finance adviseur op het gebied van bedrijfsfinanciering, overname van of (ver)koop van uw onderneming. Onafhankelijk, deskundig en resultaatgericht.
  • Bedrijf laten waarderen?
  • Bedrijf verkopen in ‘s-Hertogenbosch?
  • Advies bij overname?

’s-Hertogenbosch


Lekkerbeetjesstraat 1
5211 AL ‘s-Hertogenbosch

Amsterdam


A.J. Ernststraat 595c
1082 LD Amsterdam

Enschede


Oliemolensingel 175
7511 BB Enschede

Contact


Telefoon: +31 (0)85 023 9405
E-mail:: info@florijnz.nl
© 2020 Florijnz Corporate Finance