Kennisbank-item

Florijnz begeleidde Jeffcommerce in het aantrekken van groeifinanciering

De versnelde groei van Jeffcommerce

Florijnz heeft de samenwerking tussen Caple en Jeffcommerce tot stand gebracht. Caple ondersteunt vanaf heden de versnelde groei en ontwikkeling van Jeffcommerce (JC), een zeer geavanceerde, internationale en sterk gefocuste groothandel in e-commerce. Florijnz heeft Jeffcommerce ondersteund in het proces. Caple heeft de uitbreiding en groei van de bedrijfsactiviteiten van JC in Capelle aan den IJssel ondersteund door een groeifinanciering van €2.250.000 te realiseren. De lening is verstrekt om het werkkapitaal te versterken als gevolg van de robuuste en versnelde omzetgroei van de onderneming.

JC is een geavanceerd data gedreven supply chain partner die duizenden merken ontsluit, optimaliseert en levert aan e-tailers en merken, waaronder de toonaangevende spelers in de platform economie.

Het technologische hart van de onderneming is de zelfontwikkelde Dynamic Optimized Marketplace Model. Hiermee is JC in staat om de fulfilment van grote batches aan gevarieerde vraag van de grote platforms te optimaliseren voor haar aangesloten klanten. Het systeem wordt door middel van data science toekomstgericht ingezet om vooruitlopend op vraag bestellingen te doen, waardoor de leveringszekerheid wordt verhoogd. Een bijkomend voordeel van deze intelligentie is het lage en efficiënte voorraadbeslag voor de onderneming en haar partners. Door de hoge kwaliteit van de dienstverlening heeft JC een zeer goede reputatie als partner opgebouwd bij de e-tail platforms waardoor een significante groei gerealiseerd wordt. Deze langjarige groeifinanciering complementeert de structuur van het daarbij benodigde werkkapitaal.

CEO Rishi Kartaram reageert: ‘’Wij zijn verheugd met de samenwerking en partnership die Caple – JC biedt. Wat een gezonde basis legt voor verdere ontwikkeling van onze groei en dienstverlening aan onze klanten’’.

In samenwerking met onze businesspartner Florijnz Corporate Finance is een 8 jarige blanco lening aan JC van €2.250.000 gearrangeerd. Deze faciliteit versterkt het werkkapitaal en is ingepast in de financieringsstructuur van de onderneming. Als adviseur heeft Florijnz Corporate Finance de financiering begeleid en het financieringsplan inclusief prognoses voor haar rekening genomen. Ook de formele afwikkeling is ter hand genomen.

Jan Marius Louwerse van Caple International gaf aan:

“Deze financiering aan JC is een goed voorbeeld van de ondersteunende rol die wij als Caple graag voor het succesvolle en ambitieuze MKB vervullen. In het bijzonder voor partijen die ondanks de externe omstandigheden laten zien dat hun ambities gerealiseerd kunnen worden. Voor een snel groeiende, IT gedreven, handelsonderneming zoals JC moet  reguliere bankfinanciering veelal worden aangevuld om de ambities te kunnen waarmaken. In dit soort gevallen biedt de gezamenlijke propositie met BNP Paribas Asset Management aanvullend aan bestaande bankfinanciers (Rabobank) veel toegevoegde waarde.”

Hans Minnaar van Florijnz reageerde het volgende:

“De financiering van een internationaal georiënteerde handelsonderneming is meestal niet rechttoe rechtaan. In het bijzonder niet bij een snelgroeiende IT gedreven platform specialist zoals JC die significant waarde toevoegt door software gedreven handelsoptimalisatie. Dit vraagt om maatwerk en een uitgekiende stapelfinanciering waarbij de verschillende componenten perfect zijn afgestemd. Wij zijn al betrokken vanaf 2006 bij deze ondernemer en onderneming. Met deze eerste financiering voor JC samen met Caple hebben wij een mooie specifieke oplossing gestructureerd en begeleid. Huisbank Rabo is ook uitermate content met het aansluiten van Caple, zodat we een duurzame financiële constructie hebben neergezet. Het belangrijkste is dat in een lastig tijdsgewricht een goede ondernemer een grote stap verder hebben kunnen helpen in zijn ambitie in zijn diensten marktleider te worden in Europa, Midden Oosten en India.”

Delen op: LinkedIn E-Mail

Wilt u ook geholpen worden met het aantrekken van groeifinanciering?

Wij komen graag met u in contact om te bespreken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.
aanhef
Naam(Vereist)
Stef Kolen
Stef KolenCorporate Finance Adviseur

Dit artikel is geschreven door: