Welcome to Florijnz Corporate Finance
EN NL
Language:
’s-Hertogenbosch - Amsterdam - Enschede +31 (0)85 023 9405
“De betrokkenheid van Florijnz bij mijn persoonlijke situatie heeft echt diepe indruk gemaakt” Het verhaal van Wim Jaquet Sports

Het verhaal van Wim Jaquet Sports

Het was het ‘walhalla’ voor de fanatieke wintersporter: de sportspeciaalzaak van de familie Jaquet aan de Langestraat in het centrum van Amersfoort. Een begrip ook in de regio en ver daarbuiten, met meer dan drieduizend vierkante meter en ruim zestig jaar sportspecialisme. Het besluit om het familiebedrijf te verkopen was dan ook een “heftige stap”. Oog en begrip van Florijnz voor deze omstandigheden maken dat voormalig eigenaar Willem Jaquet dit hoofdstuk goed heeft kunnen afsluiten.

“Als 17-jarige jongen ging ik van tien gulden zakgeld naar dertig man personeel.” Begin jaren tachtig neemt zoon Willem Jaquet het stokje over van zijn vader Wim Jaquet, die de Amersfoortse sportzaak ruim zestig jaar geleden begon. De passie voor wintersport zit de familie in het bloed: vader Jaquet is voormalig kernploegschaatser in het Nederlands team, Jaquet jr. is eveneens een fanatiek wintersporter en wedstrijdskiër. Hij geeft de topsport op als vader door hartproblemen moet stoppen met de winkel; in de 33 jaar die volgen ontwikkelt Wim Jaquet Sports zich tot een van de mooiste sportspeciaalzaken van het land.

Van verbazing in verbazing

Door persoonlijke omstandigheden komt vorig jaar echter het inzicht dat het runnen van de zaak geen vanzelfsprekendheid meer is. Plannen voor een nog grotere onderneming, aan de A1, worden gestaakt. “Ik was niet 100% fit”, vertelt Willem. “Daarmee kan je geen nieuw verhaal opstarten.” Een goede vriend die hem bijstaat nodigt hem uit eens met Florijnz te gaan praten.

Nadat de begeleiding van Florijnz een feit is – Willem moet eerst zijn “moedertje” nog aankijken – zegt hij terugkijkend nooit te hebben gerealiseerd wat er bij de verkoop van een bedrijf allemaal komt kijken. Hij valt van verbazing in verbazing. Het bedrijf in de etalage zetten, de interesse van partijen wekken en al het fiscale en administratieve papierwerk: Willem zegt dit nooit alleen te hebben gekund. “De onderhandelingsprocessen die Florijnz begeleidt zijn de Champions League van de zakelijke wereld; ik werd keer op keer verrast door de expertise die hiervoor nodig was en die Florijnz breed uitdroeg.”

Toevoeging van menselijkheid

Hierdoor ontstond bij Willem vertrouwen, iets dat in het gehele proces onontbeerlijk bleek te zijn. Al is het maar omdat de zaken in de retailsector ook buiten reguliere kantoortijden doorgaan; er moet snel geschakeld worden. “Wat echt diepe indruk op mij heeft gemaakt is de betrokkenheid van Florijnz bij mijn persoonlijke situatie. Ik kon hen dag en nacht bereiken.” Een zegen, aldus Willem, in een periode waarin hij koude zakelijkheid verwachtte.

Uiteindelijk mag de familie Dankaart uit Rotterdam zich de nieuwe eigenaar van Wim Jaquet Sports noemen, dat vanaf dat moment doorgaat als Daka Sport. Ook deze onderhandelingen kennen een diepere menselijke laag, wanneer vader Dankaart tijdens het proces komt te overlijden. De begeleiding van Florijnz wordt daarmee intensiever.

Willem heeft ondertussen het sporten weer opgepakt. Ook maakt hij verre reizen. “De druk is eraf”, vertelt hij. “Nu dit hoofdstuk is afgesloten ben ik mijn tijd opnieuw aan het uitvinden.” Desgevraagd zet hij zijn jarenlange ervaring in ter ondersteuning van de familie Dankaart, het gezicht van de sportspeciaalzaak van de toekomst. 

Certification

Florijnz is aangesloten bij de belangrijkste expertise organisaties op het gebied van waardering en fusies & overnames. Hierdoor beschikt Florijnz altijd over essentiële en actuele kennis. 2018: Genomineerd voor  FD Gazelle 2018 en winnaar Fusie & Overname Award 2018 categorie “Overnameadviseur van het jaar” Brookz / Dealsuite   2017: Genomineerd voor  FD Gazelle 2017  2016: Genomineerd voor  FD Gazelle 2016 (31e) en Fusie en Overname adviseur van het jaar 2016 (Brookz) 2015: Genomineerd voor Fusie en Overname adviseur van het jaar 2015 (Brookz) en tweede bij DCFA deal of the year award 2015 (fusie Syncasso) 2014: Bijzondere vermelding DCFA deal of the year award voor eerste Management Buy Out (MBO) gefinancierd met crowdfunding

DCFA

De Dutch Corporate Finance Association is een landelijke vereniging voor financiële professionals. De DCFA is met circa 200 individuele leden de grootste vereniging op haar gebied en stelt zich ten doel kennis te delen en een netwerk te creëren voor managers en ondernemers uit de zakelijke financiële sector, met Corporate Finance en fusies & overnames als specialisme.

NiRV

Florijnz is ook aangesloten bij het NiRV. Dit is de beroepsvereniging waarbij alle Register Valuators in Nederland zijn aangesloten. Een Register Valuator of RV’er is een financieel deskundige die gespecialiseerd is in de bepaling van de waarde van een onderneming. Hoewel het waarderen van bedrijven een relatief nieuw vakgebied is, wordt het steeds vanzelfsprekender om in verschillende situaties een RV’er in te schakelen. Niet iedereen mag zich RV’er noemen. Een RV’er heeft door een tweejarige postdoctorale opleiding de kennis en expertise opgebouwd om een onderneming te waarderen en om de meest complexe waarderingsvraagstukken uit te voeren. Na de opleiding wordt de kennis gewaarborgd door een systeem van permanente educatie.

Please contact me

To come in action is the first step; it is that simple. The sale/acquisition of an company is unique for everyone and every company.

On the basis of the first meeting an overview will be created off the facts and the emotions. Through a clear analysis you will be put in next gear in no time. You will gain understanding in whether the company is suitable for a strategic sale/acquisition, which approach suits the sale/acquisition and how long will the process take. Make an appointment for clear answers to your questions.

Send an email › Call us +31 (0)85 023 9405

Available 7 days a week:
Working days 08.00 a.m. – 10.00 p.m.
Weekend 09.00 a.m. – 05.00 p.m.


Name:
I have a question about:
E-mail address:
Phone number (not required)

Florijnz Corporate Finance is an independent corporate finance boutique which guides entrepreneurs in purchasing and selling enterprises.
  • Company valuation?
  • Sell your business in
    ‘s-Hertogenbosch?
  • Advice on acquisitions?

’s-Hertogenbosch


Lekkerbeetjesstraat 1
5211 AL ‘s-Hertogenbosch

Amsterdam


A.J. Ernststraat 595c
1082 LD Amsterdam

Enschede


Oliemolensingel 175
7511 BB Enschede

Contact


Phone number: +31 (0)85 023 9405
Email address: info@florijnz.nl
© 2020 Florijnz Corporate Finance