Welcome to Florijnz Corporate Finance
EN NL
Language:
’s-Hertogenbosch - Amsterdam - Enschede +31 (0)85 023 9405
Op zoek naar groei- of overnamefinanciering zonder aandelenbelang of zekerheden af te staan?

De Nederlandse financieringsmarkt is de afgelopen jaren flink veranderd.  De banken zijn na een aantal jaren weer terug van weggeweest, maar de tijd dat de huisbank de enige externe financieringsbron is van de onderneming, ligt voorgoed achter ons. Dit maakt het er overigens voor de ondernemer niet gemakkelijker op. Het is in deze tijd de uitdaging om de juiste financiering te organiseren tegen de juiste voorwaarden, die het beste past bij de onderneming.

Geen afdracht van aandelen of zekerheden, wel cashflow
Bij snelle groei of bij een overname, kan het gebrek aan zekerheden een obstakel zijn om de financiering rond te krijgen bij de bank. Zeker als dit ook nog eens gecombineerd is met een (te) lage solvabiliteit. Voorheen was de onderneming aangewezen op versterking van het eigen vermogen. Niet altijd het meest wenselijke wanneer je als ondernemer snel groeit en verwacht dat de waarde van de onderneming in de komende jaren flink toeneemt. Natuurlijk zijn er regelingen vanuit de overheid die de bankgaranties kan bieden, maar deze regelingen hebben ook grenzen en specifieke nadelen.

Staar je niet blind op tarief
Er zijn diverse partijen die juist in de groeifase, of op het moment dat een overname speelt, een goede oplossing kunnen bieden. Goed ondernemerschap, marktpotentie en cashflow zijn de belangrijkste criteria voor het verstrekken van een financiering. Afhankelijk van de financier kan de lening; achtergesteld worden, kan er een Grace periode (aflossingsvrije periode) afgesproken worden en kan de rente opgerold worden. Dit alles passend bij de cashflow van de onderneming. Het rentetarief van een dergelijke financiering is wel fors hoger dan een reguliere bankfinanciering. Echter kan dit nadeel in een periode van flinke waardegroei van de onderneming, ruim opwegen tegen het aantrekken van eigen vermogen.

Meer weten, neem gerust contact op 06-22724341/ jan@florijnz.nl

 

Please contact me

To come in action is the first step; it is that simple. The sale/acquisition of an company is unique for everyone and every company.

On the basis of the first meeting an overview will be created off the facts and the emotions. Through a clear analysis you will be put in next gear in no time. You will gain understanding in whether the company is suitable for a strategic sale/acquisition, which approach suits the sale/acquisition and how long will the process take. Make an appointment for clear answers to your questions.

Send an email › Call us +31 (0)85 023 9405

Available 7 days a week:
Working days 08.00 a.m. – 10.00 p.m.
Weekend 09.00 a.m. – 05.00 p.m.


Name:
I have a question about:
E-mail address:
Phone number (not required)

Florijnz Corporate Finance is an independent corporate finance boutique which guides entrepreneurs in purchasing and selling enterprises.
  • Company valuation?
  • Sell your business in
    ‘s-Hertogenbosch?
  • Advice on acquisitions?

’s-Hertogenbosch


Lekkerbeetjesstraat 1
5211 AL ‘s-Hertogenbosch

Amsterdam


A.J. Ernststraat 595c
1082 LD Amsterdam

Enschede


Oliemolensingel 175
7511 BB Enschede

Contact


Phone number: +31 (0)85 023 9405
Email address: info@florijnz.nl
© 2020 Florijnz Corporate Finance