Welcome to Florijnz Corporate Finance
EN NL
Language:
’s-Hertogenbosch - Amsterdam - Enschede +31 (0)85 023 9405
Blog: Gevolgen van de Brexit

Op 23 juni 2016 heeft het Verenigd Koninkrijk gestemd over hun toekomst binnen de Europese Unie. Het resultaat, van de circa 30 miljoen mensen die stemden, heeft 52% voor het verlaten van de Europese Unie gestemd. Premier Cameron trad af en Theresa May heeft ondertussen zijn plaats ingenomen om de ‘Brexit-procedure’ te starten met het indienen van Artikel 50 van het Verdrag van Lissabon. In ons vorige blog is te lezen dat dealmakers zich beduidend minder druk maakten om de Brexit. Wat voor effect heeft dit op de ondernemer die nu zijn bedrijf wilt verkopen? Zorgt de Brexit voor een lagere bedrijfswaardering? Nu de Brexit een feit is, zetten wij de verwachte gevolgen voor de M&A markt op een rijtje.

  1. Banken zijn het zwaarst getroffen na de Brexit. Na eindelijk enigszins hersteld te zijn van de crisis, betekent de uitslag weer een tegenslag voor de bankensector. De exacte gevolgen zijn onbekend. Echter, deze onzekerheid, in combinatie met de als maar dalende rente, heeft ertoe geleid dat de aandelenkoersen van banken met circa 21% daalden. Volgens een rapport van Boston Consulting Group (BCG) zal het voor Europese banken circa 8 tot 22 procent duurder worden om zaken te doen met Londen. Dit omdat de vestigingen in het Verenigd Koninkrijk moeten worden omgezet in dochterondernemingen.
  2. Het aantal deals rondom de VK is na de Brexit vrijwel gelijk gebleven in vergelijking met een jaar eerder. Volgens Baker & McKinzys Cross-Border M&A rapport waren er in totaal 272 deals in het tweede kwartaal in of vanuit het Verenigd Koninkrijk. In hetzelfde kwartaal in 2015 waren dit er 275. Doch, waren er in Q1 2016 circa 385 transacties ter waarde van $3,5 miljard. Dit geeft aan dat er minder bedrijven worden verkocht
  3. De waarde van de deals liggen dus aanzienlijk lager in vergelijking met zowel 2015 als Q1 2016. Volgens het rapport van Baker & Mckinzy ligt de gemiddelde waarde van de deals gemiddeld 85% lager in vergelijking met een jaar eerder. Volgens Venture Pulse Q2 2016, opgesteld door KPMG en CBinsights, zijn investeringen in het VK uitgesteld vanwege de Brexit.
  4. De verwachting is dat investeerders hun hand op de knip houden en grote acquisities uitstellen. De grote onzekerheid zorgt voor een wait-and-see approach. Immers weet men niet of er nieuwe handelsverdragen moeten worden opgesteld.

 

VC trends

Please contact me

To come in action is the first step; it is that simple. The sale/acquisition of an company is unique for everyone and every company.

On the basis of the first meeting an overview will be created off the facts and the emotions. Through a clear analysis you will be put in next gear in no time. You will gain understanding in whether the company is suitable for a strategic sale/acquisition, which approach suits the sale/acquisition and how long will the process take. Make an appointment for clear answers to your questions.

Send an email › Call us +31 (0)85 023 9405

Available 7 days a week:
Working days 08.00 a.m. – 10.00 p.m.
Weekend 09.00 a.m. – 05.00 p.m.


Name:
I have a question about:
E-mail address:
Phone number (not required)

Florijnz Corporate Finance is an independent corporate finance boutique which guides entrepreneurs in purchasing and selling enterprises.
  • Company valuation?
  • Sell your business in
    ‘s-Hertogenbosch?
  • Advice on acquisitions?

’s-Hertogenbosch


Lekkerbeetjesstraat 1
5211 AL ‘s-Hertogenbosch

Amsterdam


A.J. Ernststraat 595c
1082 LD Amsterdam

Enschede


Oliemolensingel 175
7511 BB Enschede

Contact


Phone number: +31 (0)85 023 9405
Email address: info@florijnz.nl
© 2020 Florijnz Corporate Finance