Case

Jeff Commerce: het aantrekken van groeifinanciering

Het verhaal van Rishi Kartaram van Jeffcommerce

Na 25 jaar actief te zijn geweest in de interactieve entertainment software is Rishi Kartaram in 2017 begonnen met Jeffcommerce. Jeffcommerce heeft als doel om de klant en leverancier te verbinden op basis van data gedreven algoritmes en voorspellende analyses. De datamodellen van Jeffcommerce kunnen de ideale leverperformance bepalen voor zowel klant als leverancier. Jeffcommerce werd een snelgroeiend IT gedreven platform met behoefte aan groeifinanciering. Florijnz hielp Rishi in de zoektocht naar groeikapitaal. Wij vroegen hem naar zijn ervaring met Florijnz.

Wij zitten voor u klaar

Vertel eens Rishi, hoe ben je bij Florijnz terecht gekomen?

Ik ken Hans Minnaar al vanuit zijn tijd bij Fortis in Rotterdam. Destijds zaten Hans en ik samen aan het door EY georganiseerde Entrepreneur of the Year diner in 2007. We waren hier beiden voor genomineerd en raakten zo aan de praat. We hebben al die tijd contact gehouden. Nadat Hans Florijnz heeft opgestart, heeft hij mij bijna meteen geholpen met werkkapitaal aantrekken. Na deze start hebben wij nog vele projecten samen succesvol afgerond.

En nu in 2020 weer samen een project voor Jeffcommerce. Hoe is dit verlopen?

Uiteraard zeer tevreden. Wie kan zeggen dat hij in Coronatijd een financiering voor groei heeft aangetrokken zonder zekerheden en persoonlijke borgstelling? Er zijn maar weinig ondernemers die op dit moment groeifinanciering aan kunnen trekken zonder persoonlijk risico te lopen. Het enige kritiekpuntje was de langere doorlooptijd, maar dit was begrijpelijk in Coronatijd.

“Fijn als dat vertrouwen er bij de financier al is door de jarenlange ervaring die Florijnz heeft.”

Rishi Kartaram – CEO Jeffcommerce

Waardoor heb je je echt goed geholpen gevoeld?

Het goed doorrekenen en verifiëren van de prognoses en liquiditeitsbegrotingen gebaseerd op reële uitgangspunten. De samenwerking met mijn financiële man was daarin essentieel. Verder is het netwerk van een corporate finance adviseur erg waardevol. Dat schakelt makkelijk op de momenten dat er aanvullende vragen komen. Uiteindelijk gaat het om wederzijds vertrouwen als je een lange termijn verbintenis met een financier aangaat. Fijn als dat vertrouwen er bij de financier al is door de jarenlange ervaring die Florijnz heeft.

Verder wordt er door Florijnz wel echt gekeken naar de lange termijn. Ik heb echt het gevoel gehad dat ik kan blijven doorbouwen aan mijn reis als ondernemer. Ondernemen is het leukste wat er is, maar het belangrijkste is dat je het gevoel blijft hebben dat je je dromen aan het waarmaken bent.

Florijnz is een ondernemende financieel adviseur die de ondernemer begrijpt en weet dat ondernemers het liefst alleen blijven werken aan zijn of haar dromen. Ze blijven persoonlijk en voelen de dynamiek van het proces haarfijn aan. Ik kan weer door met mijn passie!

Delen op: LinkedIn E-Mail

Connect with us

Wij vertellen u graag meer over deze case.
Hans MinnaarOprichter en directeur
aanhef
Naam(Vereist)

Recente projecten

Verkoop van Emma Solutions

ICT Verkoop

Verkoop van Campagne

Overname Zakelijke dienstverlening

Verkoop van FVB de Boer

Overname Zakelijke dienstverlening